banner32

Geleceğin Ustaları Belli Oldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Yurtdışından katılımcıların da dereceye girdiği yarışmanın ödül töreni 21 Şubat 2015 tarihinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Geleceğin Ustaları Belli Oldu
Hüsn-i Hat Celi Sülüs, Hüsn-i Hat Celi Talik, tezhip, minyatür, ebru, çini ve kaatı’ olmak üzere 7 dalda düzenlenen yarışmaya 280 sanatçı katıldı. İlk 3 derece için para ödülünün, ayrıca her dalda 5 esere sergileme ödülünün verileceğinin duyurulduğu yarışmada 46 eser ödüle layık görüldü.

Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin yaptığı 20 kişilik seçici kurul eserleri 3 turda değerlendirdi. Değerlendirmeler neticesinde Hüsn-i Hat Celi Sülüs dalında birinci, ikinci ve üçüncülük ödülleri verilirken sergilemeye hak kazanan eser bulunamadı. Hüsn-i Hat Celi Talik dalında ise sadece üçüncülük ödülü verildi. Çini dalında birincilik ödülü, ebru dalında da üçüncülük ödülü ikişer esere verilirken tezhip, minyatür ve kaatı’ dallarında ilk üç derece ve sergileme olmak üzere sekizer eser ödüle layık görüldü. Yurtdışından da katılımların olduğu yarışmada 2 İranlı, 2 Japon ve 2 Yemenli sanatçı da dereceye girdi.

Yarışmanın ödül töreni 21 Şubat 2015 tarihinde saat 14.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilerek dereceye giren eserlerin yer aldığı yarışma katalogu katılımcılara takdim edilecek. Yarışma sergisi ise yine Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 21-28 Şubat 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturulacak.

Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği iş birliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar ve Albayrak Grubu’nun katkılarıyla düzenlenen “Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Yarışması sonuçlarına ve diğer her türlü bilgiye adresinden ulaşılabilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34