banner32

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Görücüye Çıkıyor

Zeytinburnu ilçesinin kitabını da yazan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner bir sene önce Zeytinburnu sevdalısı bir gurup arkadaşı ile Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekanların yerli ve yabancı halkın istifadesine sunulması ve İstanbul'un temsili fetih ile alakalı projelerini hayata geçirmek için yola çıkmıştı.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Görücüye Çıkıyor
İlk Büyük Halk buluşması 15 Eylül 2017

Bir senelik envanter çalışması ve tanıtım filimleri yapılmasından sonra Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) ilçe protokolü ile ilk büyük toplatısını 15 Eylül 2017'de Zeytinburnu Belediyesi  Kazlıçeşme Kültür Merkezi Akdeniz Salonunda yapacak.

Platformun Kurucusu Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner Şunları söyledi  :

Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın 1999 yılında başkan seçildiği günden bu yana, Merkezefendi Camisi ve etraf düzenlemesi, Seyitnizam külliyesi inşaatı,Kazlıçeşme Fatih Camisi onarımı,Çörekçi Çeşmesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Erikli Baba Cem Evi yenilemesi başta olmak üzere birçok önemli mekanın korunmasına yönelik ciddi çalışmalara imza attı.

İlçe Kaymakamımız sayın Ali Taşkan Balaban'da tarihi mekanların halkın yararına kullanılmasına önem veriyor.Hep beaber el birliği yaparak mücevher sandığı hükmünde olan tarihi mekanlarımızın üzerine oturup sandığı açmamanın devri geçti. 

Geleceğim Zeytinburnu Plaformu'nun görevi üzerinde oturduğumuz bu mücevher sandığını açıp içindeki hazineleri halkın yararına sunmaktır.

Çetiner,sözlerini İstanbul'da her sene 29 Mayıs ile 29 Ekim tarihleri arasında 5 ay boyunca her gün saat 14.53 ile 19.23 saat dilimleri arasında İstanbul'un temsili fethi 2 seansta  yerli ve yabancı halka izletilmesi adına çalışma yapılması için farkındalık oluşurmak için ciddi bir çabanın içindeyiz dedi.

Bu şekilde hem binlerce kişi evine ekmek götürecek hemde gelecek kuşaklar dedelerinin İstanbul'u ne kadar zor şartlar altında feht ettiklerini uygulamalı bir şekilde öğrenmiş olacaklar dedi.

Hüseyin Çetiner herkesi 15 Eylül 2017 Saat 19.00 ile 23.00 arasında Zeytinburnu Sahildeki eski Belediye binası
yanında bulunan Kültür merkezine bekliyoruz dedi.

K
aynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34