banner32

Geleceği Tahmin Etmenin En İyi Yolu Onu Gerçekleştirmektir

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, Bilge Nesil lise gurubu üyelerinin hayatlarının dönüm noktası olan üniversite tercihlerinde daha sağlıklı kararlar alabilmesi adına eğitici rehberlik gezileri düzenliyor.

Geleceği Tahmin Etmenin En İyi Yolu Onu Gerçekleştirmektir
Üniversite, hayata dair önemli sorulara cevap aranan, insan ömrünün belki de zihni anlamda en yoğun dönüşümü yaşadığı yerdir. Böyle bir üniversite hayatında, ciddi altüst oluşlar yaşamadan geçirilen yılları hayâl etmek zordur. Bilgi Evleri düzenlediği eğitici rehberlik gezileriyle üyelerine mesleki yaşantının ilk adımı olan üniversiteleri ve bu üniversitelerde tercih edecekleri bölümleri yakından tanıma fırsatı sağlıyor. Her ay farklı bir üniversiteye gerçekleştirilen geziler sayesinde üniversiteli olma yolunda üyelerinin motivasyonlarını canlı tutuyor.

Bilgi Evleri bu ay İstanbul Şehir Üniversitesini ziyaret etti. İstanbul Şehir Üniversitesi’nin içerisinde barındırdığı bölümler, bu bölümlerde verilen eğitimin kalitesi, tercih edecek öğrencilere sağladığı imkânlar hakkında bilgi alan üyelerimize daha sonra Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş tarafından kariyer ve gelecek planlama konusunda bir sunum gerçekleştirildi. Gelecekte başarılı ve mutlu olmanın öncelikle kendimizi tanımaktan geçtiğine vurgu yapan Erdoğmuş, üyelerimizin kendilerine, Ben kimim? sorusunu sormalarını, kendileri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini, bunun için sosyal çevrelerinden de destek alabileceklerini hatırlattı. Karşılarına çıkan çeldiricilere ve engellere karşı koymanın, hedefe odaklanmanın gerekliliğini anlattı. Daha sonra üyelerimiz merak ettikleri soruları Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş’a sorarak akıllarındaki soru işaretlerine uzmanından yanıtlar almış oldu. Sunumun ardından üyelerimize verilen ikram ile birlikte kampüs içerisi gezildi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından üyelerimiz üniversite gezisini tamamladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34