banner32

Gece yemek yemek zayıflatır mı?

Dr. Fevzi Özgönül'den şaşırtan açıklama!

Gece yemek yemek zayıflatır mı?
 Gece yemek yemenin kilo aldırmadığı hatta bu şekilde beslenmenin zayıflattığı ortaya kondu. Bugüne kadar uzmanların ‘geç vakitte yenilen yemek kilo aldırır’ açıklamaları, obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül tarafından çürütüldü.

Özellikle zayıflamak isteyenlere söylenen saat 18:00'den sonra yemek yemeyin öğüdünün genellikle yanlış sonuçlar doğurduğunu belirten Dr. Özgönül, “Akşam 18:00’den-20:00’den sonra yemek yemeyin öğütlerini dinlerseniz öğlen yediğiniz yemeklerin en değerli kısımları sindirilmemiş olur. Tüm gece boyunca aç kalma endişesi ile gereğinden çok yemek yersiniz ve sindirim sistemi resetlendiği için gece geç saatte tekrar acıkırsınız” dedi.

Dr. Fevzi Özgönül'ün ezber bozan açıklaması şöyle:
“Gece çok acıktığınızda yemek yerseniz az yediğiniz halde doyarsınız. İyice acıktığınızda pişmiş bir sebze yemeği ya da çorba tercih edebilirsiniz. Bunlar hem doyurucudur hem de midede kalış süresi çok azdır. Ayrıca öğlen yediğiniz yemekler tam olarak sindirildiği için, gece uykunuzu bölecek bir açlık hissetmezsiniz. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız öğle yemeğinde proteinli ve yağlı besinleri tercih edin. Sonrasında acıkmayı bekleyin, bu sırada bol su için.”

Takvim 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34