banner32

Evlerden Evrene Çevre Bilinci!

Beş bin ev kadınına çevre farkındalığı ve kaynağında ayrıştırmanın önemi konusunda eğitim vermeyi amaçlayan “Evlerden Evrene Çevre Bilinci'' Zeytinburnu Merkezefendi İlkokuluİle tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye'de ilk kez uygulanan 'Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi' çevre kirliliğini azaltmak konusundaki mücadelede toplumun yapı taşlarından biri olan kadının çevre bilincini artırarak ailede ,toplumda sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. Zeytinburnu Belediyesi'nin koordinasyonunda, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlanan 'Evlerden Evrene Çevre Bilinci' projesinde, sahada bulunarak 5 bin kadının bilinçlenmesini sağlayacak kadınlar eğitimlere devam ediliyor.



Zeytinburnu Times / Çağla Pekgüleç

Zeytinburnu Çevre Koordinatörü Sonay Demirci İnsanların çevre sorunlarını görmezlikten geldiğini belirtti "Günümüzde çevre bilinci önemsenmiyor biz bu eksikliği gidermeye çalısıyoruz.Bu proje ile onların bunları görmesini sağlayacağız. Bu tek başına olmayacak. ‘’Biz yaşarken çok olumlu yaşadığımızı ve her şeyi çok olumlu yaptığımızı düşünüyoruz. Aslında birçok şeyi biliyoruz ama yaşam mantığı haline getirmediğimizden hep atlıyoruz. Bu iş yoğunluğundan yaşamdaki hızlı hareketliliğimizden olabiliyor. Yaşantı olarak bunu felsefe olarak yaşamın içine sokup bunu yaşamayı çevremizdekilerede bunu aşılamayı amaçlıyoruz dedi.



Merkezefendi  İlkokulu Müdürü Halil Bektaş Bu projenin çevre bilinciyle ilgili  faydalı olduğunu bu amaçlada Ev hanımlarının sosyalleştiğini vurguladı.Bu güzel projeye destek vermekle memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34