banner32

Ermeni ve Müslüman Vatandaşlar İftar Sofrasında Buluştu

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, Ramazan ayında ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmek adına 5 bin vatandaşı Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrasında buluşturdu.

Ermeni ve Müslüman Vatandaşlar İftar Sofrasında Buluştu
 Suriyeli, Kazak, Kırgız, Türkmen ve Afgan gibi dünyanın farklı ülkelerinden göçüp Zeytinburnu’na yerleşmiş Müslüman vatandaşlar, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’nın Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Yaklaşık 5 bin vatandaşın katıldığı iftara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı İkinci Başkanı Herman Baliyan de katıldı. Tasavvuf sanatçısı Özcan Uçarer’in ney, kanun ve ud eşliğindeki ilahi dinletileri ve semazen gösterileriyle başlayan iftar programı, İshak Danış ve Ömer Nasratt’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Polisinden işçisine, gencinden yaşlısına herkesin aynı masada buluştuğu iftar sofrasında tüm dünyaya “kardeşlik” mesajı verildi.

“GÖNÜLLERİMİZİ BİRBİRİMİZE AÇALIM”


Ramazan ayı boyunca her akşam Zeytinburnu’nun farklı bir mahallesinde iftar sofraları kurduklarını belirten Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, “Hafta içi sokak iftarlarında cumartesi günleri ise 15 Temmuz Meydanı’nda Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Organizasyonu belediye olarak biz yapıyoruz ama ev sahipliğimizi hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Bu akşam da ev sahipliğimizi 185 yıldır Zeytinburnu’nda sağlıkla ilgili hizmet veren Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı üstlendi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin insanları, bu toprakların insanları kendi anlamlı günlerinde bir araya gelmesini çok iyi biliyor. İşte Türkiye’nin de güzelliği bu. Müslüman olan olmayan, dindar olan olmayan her vatandaş gerektiğinde bir araya gelmesini biliyor. Zaten bizim gücümüz de buradan geliyor. Dünyanın bugünkü koşullarında özellikle bölgemizde olup bitenler karşısında Türkiye’nin ayakta kalabilmesi, burada yaşayan insanların var olabilmesi ancak bir araya gelmekle mümkün olabilir. Bu da gönüllerimizi birbirimize açmakla mümkün olabilir. Rabbime şükürler olsun ki biz Zeytinburnu’nda bunu başardık. Bir aradayız, birlikteyiz. AK Partili, CHP’li, MHP’li, HDP’li, Müslüman ve Müslüman olmayan tüm hemşehrilerimiz bir aradayız.” diye konuştu.

“185 YILDIR MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE YAŞIYORUZ”


İftar sofrasının ev sahipliğini yapan Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı İkinci Başkanı Herman Baliyan, “185 yıldır Zeytinburnu’nda sağlık hizmeti sunmaya çalışan vakfımıza bu güzel günde sizlerle beraber olma imkanı tanıyan sevgili Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayının Müslüman kardeşlerimiz için ne kadar kutsal bir ay olduğunu bizler de çok iyi biliyoruz. O sebeple bu iftar sofralarında sizlerle beraber olmak bizim için büyük bir haz. İnsanlık için büyük bir haz. Bu güzel ayda tüm güzellikler ülkemizin üzerinde olsun. Şu an Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların da Ramazan ayının güzelliğiyle birilikte rahata kavuşacağına inanıyorum. Şimdiden tüm Müslüman aleminin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Yemeğimize katıldığınız için Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı adına hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İftar programına katılan vatandaşlardan İbrahim Alkon, “Böyle bir iftar sofrasında bizleri buluşturan herkese çok teşekkür ederim. Çocuklarla, ailelerle, arkadaşlarla bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Çoluk çocuk hep birlikte aynı masayı paylaştık. Duaların kabul olduğu böyle bir saatte şu an tarif edilemez duygular yaşıyorum. Bu sofraların kurulmasına katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu ülkede yüzyıllardır Ermeni vatandaşlarla birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadıklarını belirten Nevin Kutlu ise, “Ermeni vatandaşlarımız gerçekten çok barışçıl insanlar. En önemlisi onlar da tıpkı bizim gibi insana değer veriyorlar. Birlikte komşuluk yapıyoruz, birbirimizle yardımlaşıyoruz. Yeri geliyor şu anki gibi aynı masada buluşup aşımızı paylaşıyoruz. Bundan daha güzel bir tablo ne olabilir ki? Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, böylesine anlamlı bir sofrada bizleri buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34