banner32

Ermeni Vakfı’ndan 3 Bin Kişilik “Kardeşlik” İftarı

Surp Pırgiç Ermeni Vakfı, Ramazan ayında ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmek adına 3 bin vatandaşı Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrasında buluşturdu.

Ermeni Vakfı’ndan 3 Bin Kişilik “Kardeşlik” İftarı
Farklı ülkelerden gelerek Türkiye’ye yerleşen Müslüman ve Ermeni vatandaşlar, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’nın, Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlediği iftar programında bir araya geldi. 3 bin vatandaşın katıldığı iftara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Herman Baliyan de katıldı. İftar, farklı dinlerden ve dillerden insanları buluştururken program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ezan’ın okunmasıyla birlikte edilen dualar eşliğinde oruçlar açıldı. Protokol konuşmaları ile devam eden programda Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen terör saldırısı lanetlenirken, iftar sofrasından tüm dünyaya “kardeşlik” mesajı verildi.

“GÖNÜLLERİMİZİ BİRBİRİMİZE AÇALIM”

Zeytinburnu’nda her gün farklı yerlerde iftar sofraları kurduklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bugün Ermeni Cemaati’nden Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, Zeytinburnu’nda yaşayan hemşerilerimize iftar verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ramazan güzellikler içerisinde geçti ama geçtiğimiz günlerde yaşadığımız menfur olay bizi derinden etkiledi. İnşallah son olur diye temenni ediyoruz. Teröre inat, gönüllerimizi birbirimize daha çok açmamız lazım.” diye konuştu.
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını lanetleyen Surp Pırgiç Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Herman Baliyan ise, “Yaşanan vahim olaydan dolaydan dolayı tüm şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum. Terörü buradan bir kez daha lanetleniyorum. Allah nice Ramazan aylarında bizlere bu masalarda toplanmayı nasip etsin. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine ve ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34