banner32

Ermeni Hastanesi Vakfı’ndan 3 Bin Kişilik Meydan İftarı

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı, Ramazan ayında ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmek adına 3 bin vatandaşı Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrasında buluşturdu.

Ermeni Hastanesi Vakfı’ndan 3 Bin Kişilik Meydan İftarı
 Zeytinburnu’nda vatandaşlar, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’nın 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Yaklaşık 3 bin vatandaşın katıldığı iftara, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı İkinci Başkanı Herman Baliyan de katıldı.

Tasavvuf musikisi sanatçısı Alican Salman’ın ney, kanun ve ud eşliğindeki ilahi konseri ve semazen gösterileriyle başlayan iftar programı, İSTOÇ Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Gencinden yaşlısına herkesin aynı masada buluştuğu iftar sofrasında tüm dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verildi.

“RAHMET İKLİMİ ÜSTÜMÜZDEN EKSİK OLMASIN”

İftardan sonra konuşan ve Ramazan ayında İslam alemini kuşatan huzur, bereket ve rahmet ikliminin hiç eksilmemesi için vatandaşlardan dua isteyen AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, “Rahmet ikliminin bizi kuşattığı bir vakitte sizlerle beraber aynı iftar sofrasında bir arada olmak benim için büyük bir mutluluk. Rabbime hamdolsun. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bizlere ve tüm Müslüman alemine Ramazan Bayramı ile buluşmayı nasip etsin. Rabbimden niyazım bu rahmet iklimi, huzur ve bereket üzerimizden hiç eksik olmasın. Bu yüzden sizlerden dua istirham ediyorum. Bu güzel iftar sofrasına vesile olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için siz Zeytinburnulu kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Şimdiden mübarek Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÜÇLENEREK DEVAM ETSİN”

Ramazan ayı boyunca her akşam Zeytinburnu’nun farklı bir mahallesinde iftar sofraları kurduklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bu güzel akşamda iftar soframıza zenginlik kattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca hafta içi sokak iftarlarında, cumartesi günleri ise 15 Temmuz Meydanı’nda siz Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Organizasyonu belediye olarak biz yapıyoruz ama ev sahipliğimizi hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Bu akşam da ikram sahipliğimizi 186 yıldır Zeytinburnu’nda sağlıkla ilgili hizmet veren Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı üstlendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu ülkenin insanları, bu toprakların insanları kendi anlamlı günlerinde bir araya gelmesini çok iyi biliyor. İşte Türkiye’nin de güzelliği bu. Müslüman olan olmayan her vatandaş gerektiğinde bir araya gelmesini biliyor. Zaten bizim gücümüz de buradan geliyor. Dünyanın bugünkü koşullarında özellikle bölgemizde olup bitenler karşısında Türkiye’nin ayakta kalabilmesi, burada yaşayan insanların var olabilmesi ancak bir araya gelmekle mümkün olabilir. Bu da gönüllerimizi birbirimize açmakla mümkün olabilir. Rabbime şükürler olsun ki biz Zeytinburnu’nda bunu başardık. Müslüman ve Müslüman olmayan tüm hemşehrilerimizle bir aradayız, birlikteyiz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında İslam aleminin Kadir Gecesi’ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da tebrik eden Başkan Aydın, “İftar saati duaların kabul olduğu saattir. O yüzden Rabbimden niyazım ülkemizi, devletimizi, milletimizi ve tüm mazlumları korusun. Ülkemizde birlik ve beraberlik güçlenerek devam etsin. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden tebrik ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“HER GÜNÜMÜZ BAYRAM GÜZELLİĞİNDE GEÇSİN”

İftar sofrasının ikram sahipliğini yapan Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı’nın İkinci Başkanı Herman Baliyan ise, “186 yıldır Zeytinburnu’nda sağlık hizmeti sunmaya çalışan vakfımıza bu güzel günde sizlerle beraber olma imkanı tanıyan sevgili Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayının Müslüman kardeşlerimiz için ne kadar kutsal bir ay olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sebeple iftar sofralarında sizlerle beraber olmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu güzel ayda tüm güzellikler ülkemizin üzerinde olsun. Şimdiden tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Her günümüzün bayram güzelliği içerisinde geçmesini temenni ediyorum. İftarımıza katılan herkese Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı adına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İftar programı, İSTOÇ Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Mustafa Kızılcaoğlu’nun iftar duası ve lokma tatlısı ikramıyla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34