banner32

Eren Eroğlu'nun Işığı Gençleri Aydınlatacak

17 yaşında iş cinayeti kurbanı olan Eren Eroğlu, CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü'nün düzenlediği programla ve Eren Eroğlu Agençlik Kütüphanesi ile anıldı.

Eren Eroğlu'nun Işığı Gençleri Aydınlatacak
31 Ekim 2013’te çalıştığı reklam şirketinin gönderdiği hastanede yüksek gerilim hattına kapılıp yaşamını yitiren Eren Eroğlu vefatının üstünden 1 yıl geçti. Henüz yargılamanın devam ettiği mahkemede gelecek duruşma 13 Kasım'da yapılacak.

Eren Eroğlu’nun tabela takma işi için gönderildiği Esenyurt Özel Doğa Hastanesi’nde yüksek gerilim hattına kapılıp yaşamını yitirmesinin üstünden 1 yıl geçti. CHP Zeytinburnu ilçe örgütünün sevilen isimlerinden olan Eren Eroğlu, dün akşam ilçe merkezinde düzenlenen anma programı ve gençlerin kendi çabalarıyla yaptıkları 'Eren Eroğlu Gençlik Kütüphanesi' açılışıyla anıldı.

CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü'nün düzenlediği anma programı Gençlik Örgütü üyelerinin Eren için yazdıkları 'Kömür Karası' isimli şarkıyla başladı. Eren Eroğlu'nun ailesinin de katıldığı anma programında gençler daha sonra Ermenek ve Soma'da yaşanan maden kazalarıyla ilgili yazılan şarkıyı okudular.

Şarkıların okunmasının ardından CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü Başkanı Tayfun Zorlu konuşma yaptı. Zorlu yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Değerli babamız Erdinç Eroğlu, annemiz Fatoş Eroğlu, ablamız Kübra Eroğlu'nun, Eren yoldaşımızın dava sürecinde herzaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Eren Yoldaş çalışkanlığı ve azmiyle gençliğin sembolüdür. İlimin, bilimin ve aydınlanmanın aracısı kitaplar artık oluşturmak istediğimiz aydınlanma yuvasında Eren adıyla anılacaktır. Bu kütüphaneden kitap alan her genç Eren Eroğlu ile göz göze gelecek ve onun mücadelesini sürdürmek için çabalayacaktır.”

Konuşmanın ardından gençlik örgütü hazırladıkları Eren Eroğlu Gençlik Kütüphanesi'nin üstündeki siyah perdeyi kaldırarak açılış yaptı. Eren'in ailesi yaptıkları konuşmalarda kendilerine destek olan, Eren'i unutmayan gençlik örgütüne teşekkür ederek, davanın sonuna kadar gideceklerini, Eren'in ablası, Eren'in kitaplarını da bu kütüphaneye getireceğini belirtti.

Anma programı Eren'in fotoğaflarıyla yapılan slaytlarla sona erdi. CHP Zeytinburnu Gençlik Örgütü, Eren'in 13 Kasım'daki davasında herkesi mahkemeye beklediklerini ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34