banner32

Engelleri Aşıp Asker Oldular

Vatani görevlerini yapmak isteyen Zeytinburnulu engelli gençlerin hayali gerçek oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle düzenlenen programda engelli gençler, Hasdal Askeri Kışlası’nda bir gün boyunca askerlik yaparak vatani borcunu ödedi.

Engelleri Aşıp Asker Oldular
Zeytinburnu Aile Adın Destekleme ve Engelliler Merkezi bünyesinde eğitim gören engelli gençler, İBB’nin Engelliler Haftası için koordine ettiği yemin töreninde ant içip bir günlüğüne asker oldu. Sabah saatlerinde Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda düzenlenen törenle kınaları yakılan gençler, daha sonra sembolik olarak askerlik yapacakları Hasdal Askeri Kışlası’na giderek teslim oldu. Kışla içerisinde askerlik yapan gençlerin refakat ettiği engelliler, heyecanlarını gizleyemedi. Komutan aracılığıyla üniformalarını giyen engelliler, tertipleriyle birlikte askeri yemekhanede yemek yedi. Temsili yemin töreni öncesinde engelli askerler, komutanlarından uygun adım yürüme ve selam verme gibi eğitimler aldı.
VATANİ GÖREVİNİ TAMAMLAYAN ENGELLİLER TEZKERE ALDI

Temsili olarak askerlik görevlerini Hasdal Askeri Kışlasında yapan engelli gençler, usta askerlerle birlikte yemin törenine uygun adım yürüyerek geldi. Yemin töreni alanında bulunan tribünde oturan engelli aileleri ise duygularını gizleyemedi. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı temsili yemin töreni, yürüme engelli Barış Pekdemir’in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla başladı. Türk bayrakları ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyan engelli gençler, vatan için canlarını seve seve feda edeceklerine dair yemin etti. Yemin töreni sonrasında vatani görevlerini başarıyla tamamlayan engelli askerler tezkere almaya hak kazandı. Askeri tören takımının Alay Sancağı’nı almasıyla başlayan tören yürüyüşüne katılan askerler, yaptıkları yürüyüşle ailelerine çakı gibi bir asker olduklarını gösterdi.
ENGELLİ AİLELERİNİN GURUR GÜNÜ

Hayalleri gerçek olduğu için mutlu olan engelli gençlerin yanı sıra aileleri de onlarla birlikte mutluluğu paylaştı. Çocuklarının bedensel ve zihinsel engeli yüzünden askerlik yapamamasından dolayı üzüntü duyan aileler, çocuklarını askeri üniformanın içinde görünce gözyaşlarını gizleyemedi. Duygu dolu anların yaşandığı temsili yemin töreninde, engelli aileleri, evlatları ve komutanlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34