banner32

Engeliler kendi haftalarını kutladı

Zeytinburnu Belediyesi Kadın Ve Aile Destekleme Merkezi (AKDEM) bünyesinde hizmet alan engelli bireylerin hazırlamış olduğu engelliler haftası etkinliğine ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi de katıldı.

Engeliler kendi haftalarını kutladı
 Engelliler Meclisi başkanı Taha Nusret Bozkurt güzel bir konuşma yaptı

“Bundan yıllar önce ben ilkokulda iken bazı veliler engelli olduğum için kendi çocukları ile aynı sınıfta olmamı istemediler.

Çok şükür iyi bir öğretmenim vardı ve bana sahip çıktı. Daha sonra ise Ak Parti hükümetleri döneminde engelliler konusunda bir çok değişiklikler yaparak engelli bireylerin halkın içine çıkması sağlandı.

Daha da yapılması gerekenler var. Ben topluma seslenmek istiyorum. Bizim gibi engellilerde bu toplumun bir gerçeği. Hep beraber hoşgörü ve kardeşlik için de yaşayalım.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için kim en ufak bir şey yapmışsa ve yapıyorsa hepsine teşekkür etmek isterim.

Bir toplumun medeni ve insani değerlerinin yüksekliği engellilerine, çevreye,havyan haklarına ve kul hakkına verdiği değer ile ölçülmeli.

Burada bizim dertlerimiz ile dertlenmek üzere gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

AKDEM engellileri birimi müthiş oyunlar sergiledi

İçlerinde 6 yaşında güzel bir kız  çocuğunun da, 40 yaşında bir birey de olduğu halk oyunları,müzik ve diğer dallarda etkinlik yapan engelliler izleyenlerden takdir aldı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34