banner32

Emine Erdoğan ve Fatma Betül Sayan Kaya Zeytinburnu’nda

Halep’teki Osmanlı eserlerinin Suriye’deki iç savaş öncesi ve sonrasına ait fotoğraflarının ve mimari planlarının sergileneceği “Halep Osmanlısı’ndan bize ne kaldı?” adlı sergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Aile, Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla 8 Nisan Cumartesi günü saat 15.00’da açılıyor.

Emine Erdoğan ve Fatma Betül Sayan Kaya Zeytinburnu’nda
 Suriye’deki iç savaş binlerce insanın ölümüne yol açarken bir ülkenin geçmişini, hafızasını da ortadan kaldırdı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen “Halep Osmanlısı’ndan bize ne kaldı?” başlıklı sergide, Halep’teki Osmanlı eserlerinin günümüz iç savaş öncesi ve sonrasına ait halleri fotoğraflarla sergilenerek, Suriye’de yitirilen kültürel ve tarihi miras bir kez daha gündeme getirilecek.


HALEP OSMANLISI’NDAN BİZE NE KALDI?


Aynı gün Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Meryem İlayda Atlas’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde ise Prof. Dr. Cengiz Tomar ve Arş. Gör. Zeyin el Abidin, Halep’teki Osmanlı kimliğinin izlerini mimari eserler üzerinden sürecek.


Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Zeyin el Abidin’in Halep’teki Osmanlı eserlerinin günümüz iç savaş öncesi ve sonraki hallerini yan yana fotoğrafladığı eserlerden oluşan sergi, 8 Mayıs’a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34