banner32

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü 2015-2016 eğitim öğretim yılında ürettiği el emeği göz nuru ürünleri kurumun bahçesinde Avrasya Hastanesinin sponsorluğunda sergiledi.

El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi
Kaymakam Ali Taşkın Balaban ve Milli Eğitim Müdür de katıldı

Zeytinburnu ilçe kaymakamı Ali Taşkın Balaban , İlçe milli Eğitim Müdürü, Ali Yeşilyurt Askerlik şube başkanı ve garnizon komutanlığı temsilcisi başta olmak üzere çok sayıda okul müdürü’nün de katıldığı yıl sonu sergisi çok renkli geçti.


Halk Eğitim Müdürü Orhan Akyıldız Şunları Söyledi

“Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Şube Müdürlerim,  Daire Amirleri, Muhtarlarım, basınımızın güzide temsilcileri, çok kıymetli misafirlerimiz… Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Eğitim -öğrenme insanın doğumuyla başlayıp, yaşam boyu sürecek olan vazgeçilmez bir ihtiyaç ve gerekliliktir.

Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi var “Yediden Yetmişe Eğitim” ilkesine göre hareket eden Halk Eğitim Merkezlerinde;  iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflemektedir.

Halk Eğitim Merkezleri artık sadece biçki nakış kursları ile anılan yerler olmaktan çıkmıştır. Merkezlerimiz her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerine dönüşmüştür.
 
Yine Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında vatandaşlarımız ve eğitim çağındaki öğrencilerimiz istekleri doğrultusunda mesai sonrası, hafta sonu ve yaz tatillerinde  kurslara alınmaktadırlar.

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim-öğretim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma-yazma, mesleki, teknik ve genel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkânı sağlanmaktadır.

"Bu merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda el sanatlarından giyime, halk oyunlarından aerobik'e,  aile eğitiminden,  hasta kabul işlemlerine, temel muhasebeden bilişim teknolojilerine, bağlama- gitardan dil eğitimlerine, akla gelebilecek bütün alanlarda kurslar açılarak vatandaşlarımıza hizmet sunulmaktadır.
Biz de Zeytinburnu Halk Eğitimi Merkezi olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılında geçici merkez binamızda, okullarda, hastanelerde vakıf ve derneklerde Rehabilitasyon merkezlerinde olmak üzere toplam 102 ayrı branşta 680 kurs açarak 8.283’ü bayan, 3.587'si  erkek olmak üzere  11.870 kursiyere ulaşmış bulunmaktayız.
 Planlamış olduğumuz yaz kursları ile birlikte dönem sonunda kurs sayımızı 810'a, kursiyer sayımızı ise 13.000'in üzerine çıkarmayı hedeflemekteyiz.

Ayrıca; Açık öğretim ortaokuluna 16.700 öğrenci kaydı yaptırılarak gençlerimizin üst öğrenim görmeleri sağlandı.

Her zaman Kurumumuza desteklerini esirgemeyen ve bugünkü sergimizde bize sponsor olan ÖZEL AVRASYA HOSPİTAL hastanesi ailesine ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin URLUYA ‘ya katkılarından dolayı teşekkür ederim

Yaptığımız bütün  faaliyetlerde her zaman bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ali Taşkın BALABAN'a,Belediye Başkanımız Sayın Murat AYDIN’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali YEŞİLYURT'a, Milli Eğitim Şube Müdürlerimize, idarecilerimize, öğretmen ve usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize katkılarından dolayı teşekkür eder şükranlarımı  sunarım.” dedi.
 


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
                                                                  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34