banner32

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Şairler Zeytinburnu’nda Buluştu

Dünyanın dört bir tarafından gelen genç şairler Zeytinburnu’nda düzenlenen "Uluslararası Genç Şairler Buluşması” kapsamında bir araya geldi.

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Şairler Zeytinburnu’nda Buluştu
Zeytinburnu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteği ile gerçekleştirilen "Uluslararası Genç Şairler Buluşması" Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şairler ve öğrenciler katıldı. 18 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek festivalde yurt içinden 20 ve yurt dışından 20 şair, 4 gün boyunca şiirseverlerle buluşacak. Uluslararası Genç Şairler Buluşması’nın tanıtıldığı video gösterimi ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Ardından farklı ülkelerden gelen şairler kendi dillerinde şiirlerini seslendirdi. Yabancı dilde okunan şiirlerin daha sonra Türkçesi de okundu.

“ŞİİR GERÇEKTEN DUYGU AKTARIMINDAKİ EN ETKİLİ YOL VE YÖNTEMDİR”

Şiirin duyguları en güzel ifade etme biçimi olduğunu dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "İletişimin birçok aracı var ama duyguyu en güzel aktarma biçimi şiirle mümkün olsa gerek diye düşünüyorum. Şiir, gerçekten duygu aktarımındaki en etkili yol ve yöntemdir. İşte o duyguları başkaları da hissetsin diye mısralara dönüştüren şairler, farklı farklı ülkelerden ülkemizdeki genç şairlerle buluştu." şeklinde konuştu.

Festival boyunca Macaristan, Ürdün, Filistin, Fas, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, Cezayir, Irak-Kuveyt, Makedonya, Portekiz, İspanya, Almanya ve Türkiye'den şairler şiirseverlerle buluşacak. Festival sonunda, oturumlardaki konuşmalar kitap, programlar ise 45 dakikalık belgesel haline getirilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34