banner32

Doğduğu evin bahçesinden toprak taşıdılar

Abdullah Öcalan’ın doğum günü sebebiyle Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gelen çok sayıda kişi, gruplar halinde Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne gitti.

Doğduğu evin bahçesinden toprak taşıdılar
 Burada evin bahçesindeki toprağı pet şişe ve poşetlere dolduran ziyaretçiler, çevredeki otları da yolup hatıra olarak evlerine götürdü.

Abdullah Öcalan’ın 64. doğum günü sebebiyle Halfeti’ye gelenler, sabaha kadar 64 sanatçının seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Geceyi meydanda geçiren ziyaretçiler şafak vakti gruplar halinde Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne akın etti. Burada eve girmek için sıra bekleyen ziyaretçiler, Öcalan’ın evinde bol bol fotoğraf çektirdi. Kimileri eve girmek için evin kapısına yüklenirken, kimileri ellerindeki pet şişeleri bahçeden aldıkları toprakla doldurdu. Bazıları ziyaretçiler de evin etrafındaki otları toplayarak evine götürdü. 

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ziyaretçileri evin bahçesinde karşıladı. Gelenler Öcalan’la fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Ömerli'ye geldi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34