banner32

Diriliş Gençlik Derneği’nden Van’da Anlamlı Konser!..

Diriliş Gençlik Derneği Van şubesi’nin Van’da organize ettiği tüm geliri Görbir Engelliler Derneği ‘ne bağışlanacak olan halk konserine, Van halkı büyük ilgi gösterdi.

Diriliş Gençlik Derneği’nden Van’da Anlamlı Konser!..
 Diriliş Gençlik Derneğinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm gelirinin Görbir Engelliler Derneği ‘ne bağışlanacak halk konserine Van milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba belediye başkanı Fevzi Özgökçe,Diriliş gençlik derneği genel başkanı Berivan Algın, milletvekili adayları Nahide Hakan,Nizamettin Ağar,Hamdullah Şevli, Akparti Van il başkanı Zahir Soğanda,İlçe başkanları , Şeref çevik,Naif Şabu,Rasim Aslan,Halis Bayramoğlu,Fevzi Akbalık,İbrahim Vanlı, ve sanat siyaset iş dünyasından bir çok saygın kişi katıldı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi


Organizasyonu gerçekleştiren diriliş gençlik derneği Van il başkanı İrfan Gülaçar yaptığı konuşmada Van’ın tarihiyle doğasıyla,hoşgörü ve güzellikleriyle medeniyetin başkanti olduğunu,Van halkının tamamının toplum olarak ,inançlı,yardımsever, misafirperver, mert, yürekli ve hoşgörülü insanlardan oluştuğunu, farkındalık yaratmak ve engelliler’e destek olmak üzere ,diriliş geçlik derneği olarak Van halkı ile birlikte el ele vererek çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek hep birlikte yola çıktık, Sağolsun Van halkı, milletvekillerimiz, siysetçilerimiz, belediye başkanlarımız,ve iş adamlarımız bizi yalnız bırakmadı , bu anlamlı ve güzel projede bize destek veren herkese teşekkür ederim. dedi..
Genel başkan Berivan Algın yaptığı konuşmada, Diriliş gençlik derneği olarak bu güzel ve anlamlı projeyi gerçekleştiren Van şubesi başkanı İrfan Gülaçar ve yönetimine destek olan tüm sponsorlara ve Van halkına teşekkür ederek,şöyle devam etti.”Derneğimizin genel kurulunun hemen ardından, ilk sosyal sorumluluk projemizin Van’da gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Van bizim için önemlidir,Bu günkü yardım konseri etkinliğine Van’lı sanatçılarımızın sahne alması bizler açısından çok önemliydi.
Van’ın öz kültürü,folklörü,öz değerleri, Van’a sahip çıkarak bu gün burada hep birlikte el ele verip güzel bir Van gecesi yaşayacağız inşallah.
Geçmişte ‘van depreminde de bu bölgede yardım çalışmalarında bulunmuştum.Van halkının samimiyeti, cömertliği, misafirperverliği,cesareti her zaman bizde derin izler bırakmıştı. Burada bizler kendimizi misafir olarak değil, kendi evimizde kendi ailemizle birlikteymiş gibi hissediyoruz. Bunda Van halkının misafirperver ve canayakınlığının, örf adet ve geleneğinin önemli payı var. Ülke olarak birlik beraberliğe en ihtiyaç olduğumuz bu günde ; kürdüyle, Türküyle, laz’ıyla, çerkeziyle, hiç bir ırk din,dil gözetmeden herkesin aynı coğrafyada kardeş çe barış ve huzur içinde yaşadığı önemli bir kültür ve medeniyetin adıdır VAN.. Barışın ve kardeşliğin değerini bilelim..
Bu gün bu anlamlı proje vesilesi ile bizleri bir araya getiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, hepinizi en derin saygı ve muhabbetlerimi sunarım. Allah hepinizin ve hepimizin yar ve yardımcısı olsun.. “ dedi..
Gecede Milletvekili Burhan Kayatürk’te yaptığı konuşmasında Van’da birlik ve beraberliğin, barış ve huzur içinde yaşamanın önemine değinerek,geceyi organize eden Diriliş Gençlik Derneği’ne teşekkür etti.
Geceye sırası ile Vanlı sanatçılar damgasını vurdu. Sırası ile Nurhan Atmaca sahne alırken daha sonra yoğun alkışlar ile sahneye gelen Mehmet Öndül, daha önce kendi bestesi olan başta Mahsun Kırmızıgül ve daha sonra kırk kişiden oluşan büyük ve ünlü sanatçıların dile getirdiği her biri ayrı bir dil ve etnik ırktan olan sanatçı korosunun dillendirdiği ‘’HEPİMİZİ KARDEŞİZ’’ türküsü geceye damgasını vurdu. Bu türküyü başta geceye katılan siyasiler ve salonda bulunan tüm dinleyiciler beraber sanatçıya eşlik ettiler. Daha sonra sahne alan Yusuf Sahik Van türküleri ile salonu coşturdu. Daha sonra sahne alan Ali Gündüz kendi bestesi olan Yaralı gönlüm ile salondakilere tam bir müzik şöleni yaşattı. Akabinde sahne alan sanatçı Şirazi Mendo mendo ve ahtamara türküsü ile dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Ve gecenin finalinde sahne alan Celal Yarıcı Yaram İçerde türküsü ile herkesi mest etti. Ve geceye katılanları halaya davet etti. Burada Van milletvekili Burhan Kayatürk ve geceye katılan tüm konuklar davul eşliğinde halay çektiler. Gecenin sonunda sanatçılara ve katkı sunan sponsorlara onur plaketi verildi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34