banner32

Darülaceze Sakinleri ,Bayram Sevincini “Biz Tek Yürek“ İle Yaşadı!...

“Biz Tek Yürek Grubu” Üyeleri, Darülaceze’de “Kurban Bayramı”nın 4.günü , Şair Ozan Hüseyin Gülen , Şair Ergun Yılmaz ile sanatçılardan Seher Aksoy ve Nur Damar’ın katılımıyla,yaşlıları ziyaret ederek müzik ziyafeti çekti.

Darülaceze Sakinleri ,Bayram Sevincini “Biz Tek Yürek“ İle Yaşadı!...
Darülaceze Başkanı Yük.Mim.Hamza Cebeci,Darülaceze’nin, ecdadımızın medeniyet göstergesinin en anlamlı ögesinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Hamza Cebeci.Darülaceze,şefkat ve merhamet medeniyetinin canlı bir örneğidir dedi
Darülaceze’deki mutluluğu bayramlarda ve özel günlerde yaşamış olan Başkan Murat Bektaş öncülüğündeki, ” BİZ TEK YÜREK” in “ Çiçeğini Al Gel (4) ” etkinliğinde, Okmeydanı Darülaceze’de Kurban Bayramı’nın 4.günü, Murat BEKTAŞ çağrısına Jan Durmaz ve Ezgi Selvi öncülüğünde 70 kişilik grup, Şair Ozan Hüseyin Gülen,Engelli şair Söz Yazarı Ergun Yılmaz,sanatçılardan Seher Aksoy ve Nur Damar (ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre- Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz,Yazar Şair Dertli, Erol Yakar,Recep Akdağ,Tülay Aydıncan,Durul Mangal,Muhittin Yelkovan,Nermin Kamışçı,Zahide Akyıldız,Fatma Diktaş,Yasemin Aşan,Arif Şahin’in de katıldığı topluluk ,Darülaceze de kalmakta olan yaşlıları ziyaret etti ve onlara müzik ziyafeti çekti.
Bu mutluluğu Darülaceze sakinleri,çalışanları gönüllüleri ve bağışçıları hep birlikte yaşadı. Tecrübeli büyüklerimizin , kocaman yüreklerindeki sevinçlerini, yaşayabildiklerini paylaşmak,ziyarete gelenlere büyük mutluluk verdi
.
Darülaceze ziyaretine gelen” Biz Tek Yürek “ grup üyeleri ,odalarına girdikleri kurumda kalan yaşlıların büyük sevgi gösterisi ile karşılaştılar.Yaşlılara Kurban Bayramı kutlaması yapıp ellerini öpüp, sohbetler ettiler.

“BİZ TEK YÜREK ”Grubu kurucularından Murat BEKTAŞ açıklamasında Bizler,bayramların,paylaşma ve hatırlanma zamanı olduğunu ve yaşlılarımızı ziyaretle sürdürmekte olduğumuz ” Çiçeğini Al Gel -4 - ” etkinliğimizi Darülaceze’de yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

Güzel bir havada kurumun bahçesinde toplanan Darülaceze sakinlerinden bir gruba şair ozan Hüseyin Gülen ve Şair Ergun Yılmaz bağlama ile müzik ziyafeti çekti.
Oyunların oynandığı halayların çekildiği eğlence proğramı görülmeye değerdi.

Sanatçı Seher Aksoy ve Nur Damar da,duygu dolu şarkılarını ve türkülerini” Biz Tek Yürek Grubu” üyeleri, konuklar ve kurum sakinleri ile birlikte söyledi.

( ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gündüz de konuşmasında “Benim de, içinde yer aldığım ” BİZ TEK YÜREK” ‘in Kurucusu Murat BEKTAŞ’ın bayramlarda ve özel günlerde gelenekselleştirdiği 126 Yıllık bir kurum olan “DARÜLACEZE ziyareti ile ,bizlerin yaşlılarımızla güzel bir gün geçirmemize vesile olduğundan dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.
Darülaceze Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı da müzik şölenine katılarak “ Biz Tek Yürek’in ziyaretinden çok memnun olduğunu bu tür ziyaretlerin kurumumuzda kalan, yaşlı ve hastalarımızda motivasyonu arttırmaktadır, Tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34