banner32

Darbeyi Bastıran Son Kurşun: “Selalar”

15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı durmak için İstanbul’da ilk selaları okuyan Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Camii İmam Hatibi İbrahim Köse ve Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii Müezzini Şaban Kızılkaya o anları anlattı. Köse ve Kızılkaya, iki camiden karşılıklı selaların okunmasıyla vatandaşa güven duygusunun geldiğini ve halkın sokağa dökülmeye başladığını söyledi.

Darbeyi Bastıran Son Kurşun: “Selalar”
   Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, vatandaşların sokağa çıkıp darbeye karşı direnmelerinde en büyük etkenlerden biri de camilerden sela okunması olmuştu. Darbe girişiminin en çok yaşandığı illerden olan İstanbul’da, darbe teşebbüsüne tepki ve birlik çağrısı olarak ilk selalar, Zeytinburnu Seyidd Nizam Camii ve Tepebağ Dutluk Camii’nde okundu. Vatandaşları darbeye karşı direnmeye çağıran ilk selaları okuyan Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Camii İmam Hatibi İbrahim Köse ve Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii Müezzini Şaban Kızılkaya o geceyi anlattı.


“İlçe müftüsü sela okumamızı söyledi''


    Yatsı namazından sonra darbe girişimini ilk olarak cemaatten öğrendiğini belirten Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Camii İmam Hatibi İbrahim Köse, “O gece görevlisi olduğum Tepebağ Dutluk Camii’nde yatsı namazını kıldırdıktan sonra cemaatle birlikte çıktık. Cemaatten bazı arkadaşlar “Hocam haberiniz var mı?” dediler. “Neyden haberim olacaktı ?” dedim. “Birileri köprüyü kesmiş hocam.” dediler. O sırada bir esnaf kardeşimizin dükkanına girdim. Baktım ki herkes oraya toplanmış. Biz de oradakilerle birlikte 5-10 dakika televizyondan haberleri izledikten sonra Zeytinburnu İlçe Müftümüz İsmail Gökmen ile iletişime geçtik. İsmail hocamızı arayıp, ne yapalım dedik. Kendisi de başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere diğer ileri gelenlerle de durumu istişare ettiğini söyleyerek, “Benim tecrübeme göre böyle durumlarda sela verilmesi lazım.” dedi. Biz de Müftümüz İsmail Gökmen’den bunu duyar duymaz Tepebağ Dutluk Camii’nde görevli müezzin kardeşimizi arayıp sela okumasını söyledik. Akabinde de Seyyid Nizam Camii müezzinimiz Şaban Kızılkaya hocamızı arayarak sela okumasını söyledik. Böylece saat 23.15 civarında bu iki camimizin minarelerinden de sela sesleri yükselmeye başladı. O sıralarda Diyanet İşleri Başkanlığı’mızdan sela okunması gerektiğine dair henüz resmi bir bildiri yayınlanmamıştı. Tabii Tepebağ Dutluk Camii ve Seyyid Nizam Camii’ndeki müezzinlerimiz sela okumaya başlar başlamaz bizler de önce abdest alıp oradaki kalabalıkla birlikte Cumhurbaşkanı’mızın uçakla ineceği yer olan Atatürk Havalimanı’na doğru yürümeye başladık. Çünkü vatanımız için, çocuklarımızın geleceği için, milletimiz, bayrağımız için bizlere de görev düşüyor deyip yollara döküldük.” dedi.


“ESKİDEN DARBELER SELALARI SUSTURURDU ARTIK SELALAR DARBEYİ SUSTURUYOR”


     Eskiden darbelerin selaları susturduğunu ama 15 Temmuz gecesi itibariyle artık selaların darbeleri susturduğunun altını çizen Tepebağ Dutluk Camii İmam Hatibi İbrahim Köse, “15 Temmuz gecesi selalar darbe girişimini susturdu. Saat 23.15 civarı bu iki camimizde selalar peş peşe başladıktan sonra Zeytinburnu’nda sela sesleri giderek yayılmaya başladı. Selaların sesi duyuldukça mahallelerden alkış, coşku ve tekbir sesleri duymaya başladık. Bizim selalarımızdan yaklaşık bir saat sonra da Diyanet İşleri Başkanlığı’mız camilerde sela okunması gerektiği ile ilgili bildiri yayınladı. Ardından Türkiye genelinde selalar okunmaya başlandı. Artık her camimizin minaresinden sela sesleri yükseliyordu. O günü hatrıladıkça duygulanıyorum. Allah ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın. Aziz şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.


“Selalar son kurşunumuzdu''


     Selaların o gün darbecilere vurulan son kurşun olduğunu söyleyen Köse, “O gün selalar vatandaş üzerinde bir güven oluşturdu. Çünkü selaları duyar duymaz marketlere ve banka ATM’lerine koşan, ne yapacağını bilemeyip durumu izleyen ya da evinde televizyondan darbe girişimini izleyen birçok kardeşimiz selaları duyar duymaz bu iş artık vatan, millet meselesidir dedi. O an vatandaşlarımıza güven geldi. İşte o sebeple selalar bizim son kurşunumuzdu. O son kurşunumuzu atıp milletimize seslendik. Sela başlayınca evine doğru adım atanlar o sesi duyar duymaz geri dönmeye başladı. Vatandaşlar yavaş yavaş sokağa döküldü. O an çok duygulandım. Çünkü sela, bizim darbeci hainlere vurulan son kurşunumuzdu. Ve inanın tanktan, toptan, tüfekten çok daha etkiliydi. Bizler, her namazdan sonra ‘Yarabbi, ezanımızı dindirtme, bayrağımız indirtme!’ diye dua ederiz. Elhamdülillah o gün Rabbim duamızı kabul etti.” diye konuştu.


“Sabaha kadar 10 dakikada bir sela okudum''


     Darbe girşimi gecesi camiden hiç ayrılmadığını ve sabaha kadar her 10 dakikada bir sela okuduğunu söyleyen Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii Müezzini Şaban Kızılkaya ise, “15 Temmuz gecesi yatsı namazını kıldıktan sonra camideydim. Tam o sırada vatandaşlardan darbe girişimini öğrendim. Hemen telefondan Tepebağ Dutluk Camii’nin İmam Hatibi İbrahim Köse hocamız ile görüştüm. Daha sonra Zeytinburnu Müftümüz İsmail Gökmen hocamız bizi aradı ve sela okumamızı söyledi. Sela okumak için abdest almaya giderken yine telefonum çaldı. Arayan bu kez Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dı. Başkan Aydın telefondan bana, “Şaban hocam, acil olarak lütfen sela verin, sela okuyun.” dedi. Bu konuşmadan sonra biz İbrahim hoca ile karşılıklı sela okumaya başladık. Her 10 dakikada bir aralıklı sela okuduk. Saat 23.15’te başladık. İbrahim hocam daha sonra vatandaşlara katılıp Atatürk Havalimanı’na doğru yürüyüşe geçti. Ben camiden ayrılmadım. Sabaha kadar hiç durmadan her 10 dakikada bir sela okudum. Baktım vatandaşlar alkışlamaya, tekbirler getirmeye başladı. Herkes yavaş yavaş sokağa döküüyordu. O günü hiç unutmam tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34