banner32

Darbeci Evren Paşa öldü hakkımızı helal etmiyoruz

1980 darbesi ile yönetime el koyan Genel Kurmay başkanı Kenan Evren "Bir sağdan bir soldan idam yaparak dengeyi sağladık sözü ile yürekleri kanatan açıklaması ile hafızalarda silinmeyecek bir zalimliğe imza atmıştı".

Darbeci Evren Paşa öldü hakkımızı helal etmiyoruz
 Hiç bir devlet büyüğü taziye mesajı yayınlamadı Oysa Halkın adamı Turgut Özal öldürüldüğü zaman milyonlar omuzunda taşıdı

Halkın milli,manevi ve dini değerleri ile oynayan darbeci paşa Kenan Evren ramazan ayında % 99'u müslüman olan bir ülkede milyonların gözü önünde Tv de su içen,yaptığı darbe sonrası bir sağdan bir soldan idam yaparak dengeyi sağladık sözü ile hangi mantık ile cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koyan Kenan Evren'in ölümün halk tarafından üzüntü ile karşılanmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Hakkını helal etmeyenler edenlerden çok daha fazla

Kenan Evren'den sonraki cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal' ın ölümünde ülke bu olaya kilitlenmiş iken halkın değerleri ile kavgalı olan darbeci general Kenan Evren'in ölümünde ise halkımızın büyük çoğunluğu ölüm karşısında hiç bir tepki göstermeyerek darbeci zihniyete karşı tepkisini ortaya koymuş oldu.

Halkın değeri ile kavgalı herkes Özal ve Evren'in ölümünü kıyaslasın 

17 Nisan 1993'de görevi başında öldürülen Merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın ölümü ülkede hayatı adeta durdurmuştu. Oysa 9 Mayıs 2015 de Gülhane Askeri Tıp akademisinde hayatını kaybeden Kenan Evren'in ölümü ile devlet büyükleri bile taziye mesajı yayınlamayarak darbecilerin sonu böyle olur dercesine üzüntülerini beyan etmemeleri dikkate şayan bir durum olsa gerek.

Halkın adamı olursanız ölümünüz halinde milyonlar size karşı son vazifesini yapar

Darbeci Kenan Evren' in hazin ölümü ile halkın adamı olan Turgut Özal ve merhum Prof.Dr.Necmettin Erbakan öldüğü zaman ebedi istirahatgahına milyonlarca vatandaş omuzlarında uğurlamak için birbiri ile yarışırken halk ile kavgalı olan ve silah zoru ile yıllarca ülkeyi demir yumruk ile yöneten Kenan Evren 'e karşı gösterilen durum halka rağmen başka yollarla iktidara gelmek isteyenlerin bu duruma dikkat etmeleri gerekir.

İstanbul Times yayın grubu olarak Zahmetli Kenan Evren 'e hakkımızı helal etmiyoruz ve yakınlarına sabır dilemiyoruz. Çünkü darbeci general yaptığı darbe ile milyonlarca insanın yaşamına olumsuz katkı yapmıştı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34