banner32

CHP’li İlkay Biber’den İlginç bir Çıkış : OnAltıDokuz'un Yıkımını FETÖ'mü Engelliyor ?

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk birleşiminde CHP Meclis üyesi iş adamı İlkay Biber ilginç bir soru önergesi vererek Silüet tartışması ile Türkiye gündemine oturan ONALTIDOKUZ projesi için Mahkemenin yıkım kararı vermesine rağmen bir türlü yıkımın yapılmamasında FETÖ olarak adlandırılan silahlı örgütün dahli olup olmadığını yazılı soru önergesi ile sordu.

CHP’li İlkay Biber’den İlginç bir Çıkış : OnAltıDokuz'un Yıkımını FETÖ'mü Engelliyor ?
 CHP Meclis Üyesi İlkay Biber Şunları söyledi :

“Malum Zeytinburnu’nda yapılan 16. 9  projesi için basın günlerce yazdı.  Cumhurbaşkanımız da bu yükseklikten dolayı çok rahatsız olduğunu ifade etti. Yapılan yargılamalar sonucu silüeti etkileyen katların yıkımı için yargı kararı olmasına rağmen bir türlü uygulanamıyor. Oysa Diyarbakır’da da bu tür yüksek iki tane bina vardı. Mahkeme yıkım kararı verdi ve yıkım için yapılan harcama bedeli de binayı yapan firmadan alınacak. Aynı ülke ve aynı yasalar olmasına rağmen  İstanbul için farklı Diyarbakır için farklı uygulamalar olduğunu çok merak ediyorum” dedi.

 Diğer bir CHP Meclis üyesi Olan Cengiz Pektaş Muharrem ayı ile alakalı konuştu

CHP Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Cengiz Pektaş  dün yani 2 Ekim de başlayan Muharrem ayı ve orucu ile alakalı bir konuşma yaptı. Pektaş ilk Peygmabre Hz.Ademden son peygamber olan Hz.Muhammed’e kadar bütün peygamberlerin Muharrem ayında oruç tuttuğu bilinir.  Ayrıca Hz.Hüseyin başta olmak üzere bir çok önemli  din büyüğünün bu ayda şehit edilmesinden dolayı  Matem-i Muharrem olarak da bilinir dedi.

CHP Meclis üyesi Selamettin Yeniyol ‘da Zeytinburnu Buz Hokeyi takımının Avrupa şampiyonu olmasını kutladı ve Ak Parti Meclis üyesi Fikret Tuncer’in hac farizasını yaptığı için tebrik etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Semih Demirci’de CHP Meclis üyesi İlkay Biber’in soru önergesi için  malum yerin sakinleri dava çatılar biz belediye olarak süreci yakından takip ediyoruz dedi.

Meclis başkan vekili Ak Parti Grup başkan vekili Mehmet Atuntaş’ın annesinin hakkın rahmetine kavuşmasından dolayı mecliste olmadığını ifade ederek merhumeye Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34