banner32

CHP İL ÇEVRE KOMİSYONU , SULTANGAZİ TAŞ OCAKLARI ZEHİR SAÇIYOR!

CHP İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Üyelerin İstanbul-Sultangazi Cebeci’deki taş ocaklarının, çevreyi ve insan sağlığını tehdit etmesine ve yaratığı çevre kirliğine dur demek için Cebeci taş ocaklarında bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın açıklaması yaptı.

CHP  İL ÇEVRE KOMİSYONU , SULTANGAZİ  TAŞ OCAKLARI ZEHİR SAÇIYOR!
 Gerek taş ocaklarından, gerekse de buradan inşaatlara malzeme alan devasa kamyonlardan etrafa yayılan tozlar yüzünden geniş bir alanda insanlar ve hayvanlar hastalanıyor, bitkiler kuruyor. 

İşte bu gerçeği kamuoyuna anlatmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Çevre ve Doğa hakları komisyonu, ilçe teşkilatlarının da desteğini alarak, kitlesel bir basın açıklaması yaptı bugün.CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu ,Sultangazi -  Cebeci Taşocaklarını ve  İstanbul’un dört bir yanındaki taşocaklarının yarattığı çevre kirliliği ve sorunlarıyla ilgili Sultangazi Cebeci Taşocakları Mevkiinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.. 

Basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat Yaptı. Sultangazi’de bulunan 21 adet taş ocağı artan şehirleşme ile birlikte artık şehrin tam göbeğinde. Ocaklardaki kazalara bir çok kurban veren Sultangazililer ve İstanbullular; toz, kamyon terörü ve durmadan patlayan dinamitler ve çevre katliamıyla yaşamaya çalışıyor dedi.

İstanbullular taş ocaklarının yarattığı hava kirliliği nedeniyle nefes alamıyor. Artık buna bir son vermek gerekiyor. Taşocakları kapatıldığında boşalan alanlar kesinlikle tekrar yeşillendirilmelidir. Bu araziler birilerine peşkeş çekilip imara açılmamalıdır. Basın açıklamasına CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, PM Üyeleri, Tuğba Ütebay, Ferihan Karasu, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İl Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Karayağız Öner,CHP , İBB Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gulsever , CHP İstanbul İl  Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu üyelerinden   Şeyma Dumrul,Zafer Murat Çetintaş,Sezgin Akkoyun,Ali Gündüz, Birsen Çiftçi,Ömer Bozkurt ve çok sayıda İlçe Çevre Komisyonu üyeleri ,STK temsilcisi ve  partili katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34