banner32

CHP 16.9 ve Tekel arazisini sordu

Zeytinburnu gökdelenleri ve Tekel arazisi ile ilgili yargı kararları neden uygulanmıyor? Ve ne zaman uygulanacak?

CHP 16.9 ve Tekel arazisini sordu
CHP İBB Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar’dan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, İstanbul’da plan ilkeleri ve mevzuata aykırı bir şekilde plan tadilatı yapılarak imara açılan inşaatlar ile ilgili sorular: “Şişli Mecidiyeköy’de içinde önemli yapı ile ağaçlar bulunan Tekel arazisi ile Ali Sami Yen Stadyumu olarak bilinen arazi; plan ilkeleri ve mevzuata aykırı bir şekilde plan tadilatı yapılarak imara açılmıştı. Yine İstanbul’un siluetini bozan Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yapılan 3 gökdelen ile ilgili tarihi siluete etki eden katların yıkılmasına karar verildiği; ancak kararın uygulanmadığı da başka bir gerçektir. Bu kapsamda; Zeytinburnu gökdelenleri ve Tekel arazisi ile ilgili yargı kararları neden uygulanmıyor? Ve ne zaman uygulanacak?”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2014 yılı Ocak ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktarimzaları ile Meclis Bakanlığına sunulan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ıncevaplandırılması isteği ile verilen yazılı soru önergesi;

Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği üzere Şişli Mecidiyeköy’de içinde önemli yapı ile ağaçlar bulunan Tekel arazisiile Ali Sami Yen Stadyumu olarak bilinen arazi; plan ilkeleri ve mevzuata aykırı bir şekilde plan tadilatı yapılarak imara açılmış olup; anılan yerde inşaii faaliyet ise hızla devam ettiği gözlemlenmektedir.  Yapılan plan tadillerinin yargı mercilerine taşındığı ve bazı başvurularda ise yargı tarafından karar verildiği basına yansımıştır.

Diğer taraftan İstanbul’un siluetini bozan Zeytinburnu Kazlıçeşme'de 89 pafta 771 ada 12 parselde yapılan 3 gökdelen ile ilgili tarihi siluete etki eden katların yıkılmasına karar verildiği; ancak kararın uygulanmadığı da başka bir gerçektir.

Benzer bir durumun bu defa Mecidiyeköy’de bulunan yukarıda zikredilen arazi üzerinde yapımı hızla devam eden yapı gurubunda oluşmaması için;

1. Anılan yerler ile ilgili yapılan plan tadillerine karşı açılan dava var mıdır? Varsa her birinin mercii ve dosya esas numarası nedir?

2. Bu yargı mercilerinde verilen herhangi bir karar var mıdır? Varsa mercii ve karar tarihi ile numarası nedir?

3. Bu yargı mercilerinde verilen herhangi bir karar varsa, karar üzerine yapılan iş ve işlemler nelerdir?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34