banner32

Camiler Cuma Namazına Hazır

Zeytinburnu'nda Cuma namazlarıyla birlikte yeniden ibadete açılacak olan camilerde belediye tarafından yapılan temizlik ve dezenfektasyon işlemleri tamamlandı.

Camiler Cuma Namazına Hazır

.

 

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak ibadete kapatılan camiler, hükümetin normalleşme sürecindeki kararlarıyla birlikte kademeli olarak yeniden ibadete açılıyor. Yarın kılınacak Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılacak olan camilerde temizlik çalışmaları belediye ekiplerince yapılıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri ilçe içinde Cuma namazı kılmaya uygun görülen camilerde temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını tamamladı. Tarihi Merkezefendi Camii’nin hem içi, hem de avlusu dezenfekte edilerek, cemaatle kılınacak cuma namazı için hazır hale getirildi.

İlk Cuma namazı cami avlularında, sosyal mesafe kuralına uyularak ve maske takılarak kılınacak. Vatandaşlar kendi seccadelerini getirecek. İlçe genelinde Cuma namazı kılınabilecek camii ve açık alanların tam listesi şu şekilde sıralandı; Merkezefendi Camii Avlusu, Seyitnizam Camii Avlusu, Süleyman Çetinsaya Camii Avlusu, Atagarajı Camii Avlusu, Merkezevler Meydanı, Merkezefendi Antrenman Sahası, Belediye Mescidi Avlusu, Topkapı Kültür Parkı İçi, 80. Yıl Cumhuriyet Parkı.

“ZEYTİNBURNU’NDA 9 CAMİDE CUMA NAMAZI KILINABİLECEK”


Zeytinburnu’nda Cuma namazı kılınacak camilerden birisi de Tarihi Merkezefendi Camii olacak. Camide yürütülen temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Normalleşme sürecinde hükümetimizin aldığı kararlar itibariyle, kaymakamlık ve valiliklerin belirlediği camilerde Cuma namazları kılınmaya başlanacak.

Merkezefendi Camiimiz,  Zeytinburnu’nda Cuma namazı kılınabilecek 9 camimizden biri. Biz hem burada, hem de burası dışında belirlenen 8 yerde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Camilerimizi dezenfekte ediyor, halıları tertemiz hale getiriyoruz.

Tedarik edemeyen hemşehrilerimiz için hem maske, hem dezenfektan, hem de tek kullanımlık seccadeleri de hazırda bulunduracağız. Yarından itibaren camilerimizin hepsinde öğle ve ikindi vakitlerinde namazlar kılınabilecek. Oralarda da normalde yaptığımız temizlik dezenfektasyon işlemlerini daha sık ve daha titiz bir biçimde yürüteceğiz. Bütün hemşehrilerimizden kendi yüz maskesi, eldiven ve dezenfektanlarını yanlarında getirmelerini tavsiye ediyoruz. Yine de getiremeyenler için biz hazırda bekleyeceğiz.” dedi.

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34