banner32

Büyüyen Sorun : Suriyeliler

Son altı yıldır Suriye’de yaşanan iş savaştan dolayı ülkemize sığınan 3 milyon civarındaki Suriye vatandaşı bir çok konuda ülkemizin geleceği için ciddi bir sorun oluşturmaya devam ediyor.

Büyüyen Sorun : Suriyeliler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatandaşlık ve TOKİ evlerini Vaad etti

Hükümet ilk günden beri Suriye’den ülkemize gelen  sığınmacıların kısa süre sonra ülkesine döneceğini hesap ederek sağlıklı bir göç ve iskan politikası geliştirip uygulayamadı.
Cumhurbaşkanı ve hükümet nitelikli Suriyelileri kaçırmamak için vatandaşlık vereceğiz vaadinde bulundu. Buna karşın muhalefet partileri de  sağlıklı bir yaklaşım ile soruna çözüm üretmek yerine hükümeti ve Cumhurbaşkanını nasıl zor durumda bırakırız diye düşündü.

Turkuaz Kart ile çalışma hakkı verileceği söylendi hemen peşinde vatandaşlık vereceğiz denmesi ne kadar doğru ?

Türk Hükümetinin Amerika Birleşik  Devletlerinden başarılı bir şekilde kullanılan Green Card benzeri bir anlam ifade edecek olan Turkuaz kart ile nitelikli yabancıların çalışması için yasal bir dayanak olacak olan bu çalışmanın işleyişi belli olmamışken Cumhurbaşkanının Suriye vatandaşlarına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz dedi.  Erdoğan birkaç gün sonrada TOKİ’nin boş evlerini Suriyeli  vatandaşlara tahsis edebiliriz açıklamasını yaptı.

İstanbul Times Tv sokaklarda halka sordu “Suriyelilere Vatandaşlık Verilsin mi ?

Digital medya üzerinden web Tv yayıncılığı yapan  ve milyonlarca takipçisi olanwww.İstanbul Times Tv ve You Tube üzerinden yayıncılık yapan yine milyonlarca kişi tarafından izlenen programlar yapıp sunan İstanbul Times Tv Ozel kanalımız için mikrofonlarımızı halka uzattık halkın % 95’i  Suriyelilere   vatandaşlık ve TOKİ evleri verilmesine ateş püskürdü.

İşte okurumuz Mehmet Kaya ‘dan gelen e-mail  

Mehmet Kaya adındaki bir okurumuz gönderdiği mailde şunları yazmış” ben 4 çocuk babası küçük bir esnafım. Devletim ile sorunlarım olmasın diye vergi ve SGK borçlarımı yapılandırdım. Bir de yanımda iki çalışan var her ay devlete zar zor 4.683 TL borcumu canım çıkarcasına ödemeye gayret ediyorum.  Cumhurbaşkanı Belediyeler ve STK lar hariç hükümet olarak Suriyeli sığınmacılara  11 milyar dolar harcama taptıklarını söylüyor.  Zor şartlar altında gücümün üstünde bir vergiyi öderken yaşadığım sorunları bir ben bir da Allah bilir. Benim ödediğim vergilerle Suriyelilere 11 milyar dolar harcama yapılmasına razı değilim.
 
Biz memleketimizi açmışız. Bu ödemeyi de BM ye üye 200 ülke yapsın.  Bu sorun  hükümeti de perişan edecek halk olarak bizi de.  İlk günden beri hükümet  Suriye politikası konusunda hata yapıyor. Halende hata yapmaya devam ediyor.
 
Başbakan yardımcısı TOKİ evlerini İskan kanunu kapsamında bedava vereceğiz dedi. Gelen tepkiler üzerine para ile satacağız dediler.
Ben 45 yaşındayım 26 yaşında evlendim hep kiracıyım ev alacak bir param bir türlü olmadı. Kimse benim gibi ihtiyaç sahibi insanların ev sahibi olması için çalışmadı. Ama Suriyeliler  baş tacı ediliyor. Bu kadarı da fazla. Zaten işe yarayanları Avrupa ve gelişmiş ülkeler aldı. Şu an kalanlar ‘ın %98.5 i   eğitimsiz.

Turkuaz Kart işe yarayanlara verilsin. Başbakan Turkuaz kart  vereceğiz diyor henüz şartları belli olmadan Cumhurbaşkanı vatandaşlık vereceğiz diyor. Ben cumhurbaşkanımızı seviyorum ama her şeye de bir açıklama yapması doğru ve hoş değil “ demiş.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34