banner32

Bu Ülke Hepimize Yeter

Kısa Bir süre önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlama olayında hayatını kaybeden 32 vatandaşımızın acısı henüz taze iken Adıyaman,Şanlıurfa ve Diyarbakır’da kalleşçe bir şekilde hayattan koparılan asker ve Polislerimizin suçu ne idi ?

Bu Ülke Hepimize Yeter
 Çananakale’de şehit olanlar görse ne derdi ? 

İstanbul Times Yayın Grubu bünyesinde yayın yapan www.istanbultime.tv nin yaptığı son sokak söyleşinin sorusu şu idi “Sizce Suruç’ta yaşanan olayda HDP mi söylemlerinde haklı Hükmet mi “ ? Bu soruya farklı cevaplar veren bir çok kişi vardı. Ancak içlerinde öyle bir cevap veren bir amca vardı ki tüylerimiz diken diken oldu. Peki bu amca ne diyordu ” Seçimden bu yana iki ay olmuş halen hükümeti kuramadılar.Kızım bana göre her ikisi de kusurlu.Neyi paylaşamıyorsunuz ? Çanakkale’de şehit olan Galatasaray lisesi öğrencileri bugün görse ne derlerdi ? Utanmıyor musunuz arlanmıyor musunuz derlerse ne diyeceğiz kızım ? Neden birbirimizi sevmiyoruz anlamıyorum.Yaşanan olayları görünce çokkk üzülüyorum kızım çokkk. Kızım beni daha çok konuşturma”. Serzenişinde bulunması çok anlamlıydı.

Oyun büyük neden anlamıyoruz

Halkımız feraseti ve olayları tahlil etmede Siyasi partilerin çok önünde. 2003’den 2015’e kadar Adalet ve Kalkınma Partisini yapılan 10 seçimin 9’unda birinci parti yapmıştı. Özellikle son birkaç yıl içinde Ak Parti Teşkilatında yaşanan rehavet ve eski partililerin atıl bırakılması ile 7 Haziran 2015 seçiminde alınan sonuçlarda Ak Parti % 41 ile yine birinci parti olmuş ama seçim sistemindeki hatalardan dolayı hiçbir parti tek başına iktidar olamamıştı. Oysa Ak Parti 2003 yılında % 34 oy ile tek başına iktidar olmuştu. Ak Parti 13 yılda sağlıklı olmayan seçim sistemini değiştirmeyi düşünmedi ama yine kendisi düzeltmedi sistemin kurbanı oldu.

İsrail,Amerika,İran,İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke bizim kavgalı olmamızı istiyor

İsmi geçen bu ülkeler için İslam ülkelerinin kan gölü olmasının hiç mi hiçbir anlamı yok.Onlar için önemli olan tek şey silahlarını satmak ve petrole ucuz fiyattan sahip olmaktır. Türkiye halkı Ak Parti’ye ciddi bir kredi verdi. Ancak Ak Parti kurucularının geldiği misyon ve vizyonu bilmeyen 4 bakanın kendi menfaatlerini halkın ve Ak parti’den üstün görmesi sonucu seçmen 7 Haziran 2015’ de yapılan seçimde sandıkta Ak Partiye sana güveniyorum ama sen de abdest tazele ve yaptığın hataları terk et. Bir süre seni kontrol etmesi ve işler rayına girene kadar bir parti ile koalisyon yap bir sonraki seçimde seni yeniden değerlendireceğim dedi.

Ak Parti tekrar seçime bel bağlamasın

Yapılacak bir tekrar seçimde Ak Parti % 41 olan oyunu belki % 43 yapabilir. Ancak bu oyun % 35’e de düşme umudu var. Ak Parti istekli davransa CHP ile bir koalisyon yapması gerektiğini seçimden bu yana ifade ediyoruz. Eğer koalisyon yapılmaz ise seçmen Cumhurbaşkanının hükümeti kurma görevini eski cumhurbaşkanları 6 veya 7 gün içinde verdikleri halde Erdoğan’ın tam 30 gün sonra Davutoğlu’na hükümet kurma görevini vermesindeki isteksizlik başta olmak üzere seçmen Ak Parti’nin Koalisyon hükümetinden ziyade tekrar seçime sıcak baktığını herkes görüyor. Oysa CHP ile sağlam temellere göre kurulmuş bir koalisyon hükümeti tekrar seçimden daha iyi olacak gibi görünüyor. Ak Parti ‘nin yapılacak tekrar seçimde 18 vekil alıp tek başına iktidar olmayı talep etmesi ters de tepebilir ve 258 vekil bile çıkarmama imkanı da göz ardı edilemez.

Hükümetin hemen kurulması ülkenin yararınadır

7 Haziran 2015 seçiminden bu yana nerede ise 60 gün geçecek halen görev süresi biten hükümetin işbaşında olması iş alemini rahatsız ediyor.En kötü hükümet hükümetsizlikten daha iyidir. Ak Parti tekrar seçime gitse belki oyu birkaç puan artar ama halkın süresinde yapılan seçimde sandığa yansıttığı iradesi de dikkate alınmalıdır. Halk Ak Parti’yi biraz cezalandırmak istedi ama koalisyon olacağını da hesaba katmadı. Seçmen şu an pişman mantığı çok sağlıklı değil. Seçmen hata yapmaz.Hatayı siyasiler yapar seçmende notunu sandıkta verir. Siyasiler ne olursa olsun sandık sonuçlara saygı duymak zorundadır. Sonuçlar hoşlarına gitmeyince hatayı seçmende bulmak hiçbir siyasetçinin yapması gereken bir durum olmasa gerek. Halk 7 Haziran 2015 de kararını verdik. Hükümet koalisyon ile olacak. Siyasiler de buna göre hareket etmeli ve bir an önce hükümeti kurmalıdır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34