banner32

BS Mimarlık sözünde durmadı

İstanbul Times haber portalına ulaşan E.T isimli vatandaş Zeytinburnu Adliye binasının inşaat ihalesini alan BS Mimarlık İnşaat dekorasyon Ltd.Şti. isimli Ankara Orijinli firma İnşaatın künyesinde işe başlama tarihini 29.05.2013 gösterip binayı teslim süresi olarak da 300 gün yazdığını. Ancak 30 Mart 2014 de 300 gün dolduğu halde daha teslim etmediğini söyledi.

BS Mimarlık sözünde durmadı
‘’Başbakan devasa ihalelerin teslim tarihini öne çekerken BS Mimarlık küçük bir adliye binasının inşaatı için sözünde durmadı’’   
 
E.T ve Zeytinburnun da oturan çok sayıda esnaf ‘’Zeytinburnu kaymakamlığının aylık 150 bin TL kirada kaldığı bir ortamda BS Mimarlığın 29.05.2013 de işe başladığı Zeytinburnu Adliye binasının teslimi için 300 gün süreyi sözleşme ile kabul etmesine rağmen Mart 2014 de teslim edilmesi gereken adliye binasının üstünde 4 ay geçtiği teslim edilmediğini biliyoruz. Bu şartlar altında binanın daha 4/5 aylık işinin olması Kamuya çok pahalıya mal oluyor’’şeklinde konuştu.
 
İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber – Mehmet Osmanoğlu
 

‘’Türkiye’de olağanüstü bir durum mu oldu ki teslim gecikti’’
 
Kamuoyunda ahlaki olan gecikmelerin beklenmeyen durumların olması halinde makul karşılanabileceği ifade E.T ve birçok vatandaş.  Uluslararası gecikme nedenlerine ancak, Deprem, Sel, ülkede işleri durduracak kadar ağır grevler ve benzeri büyük tabi, afetlerin dışında kaynaklanan hiçbir gecikmenin makul karşılanması mümkün olmayacağını ve Zeytinburnu adliyesi gibi çok büyük olmayan bir kamu binasının zamanında yetiştirilmemesi anlaşılabilir olmadığını söylediler.
 

‘’Ak Parti İktidarı ile birlikte ihaleler süresinden önce teslim edilirken bu kural BM Mimarlık için geçerli değil neden’’
 
 Zeytinburnulular ‘’Başbakan’ın canlı yayınlarda ihale süresi ile teslim süresi için sözleşmelerde anlaşıldığı halde yüklenici firmalara şimdi de paranın dışında işinizi kaç ay önce teslim edeceksiniz sözü verin pazarlığını hepimiz büyük ihalelerde gördük. Bu pazarlık 3.Köprü’de, şehir hastanelerinde ve diğer büyük birçok projede yapıldı’’ifadelerinde bulundular
 
Zeytinburnu halkı, BS Mimarlığın cevaplaması istemi ile aşağıdaki soruları sordu.

1-29.05.2013 de iş başı yaptığınız Zeytinburnu Adliyesinin teslimi için 300 gün süre  
    Kararlaştırdığınız halde 30 Mart 2014 da 300 gününüz doldu neden binayı ilçe 
    Kaymakamlığına teslim etmediniz?
 
2-Türkiye ‘de “Force Major” yani beklenmeyen ve herkesin kabul edebileceği olağanüstü   
    (Deprem, sel, kıtlık, grev) bir durum mu oldu ki sözünüzde duramadınız?
 
3-Zeytinburnu Kaymakamlığının aylık yüksek kiralar ödediği iddiası var. Geç teslim ettiğiniz aylar için ilçe kaymakamlığının kirasını ödüyor musunuz?
 
4-İhaleyi aldığınız kurumda şirketinizin korunduğu iddiaları var bu iddia için neler 
    Diyeceksiniz?
 
5-Binanın ihalesini çok yüksel bir bedel ile aldığınız iddiaları ilçe müteahhitleri tarafından 
    İfade ediliyor bu iddia için neler diyeceksiniz?
 
6-İlçede ciddi bedelli bu ihaleyi alıp para kazandığınız halde ilçenin kültür, sanat ve STK.larına maddi ve manevi hiçbir katkı yaptınız mı ?
 
7-Bu adliye binasını zamanında teslim etmediğiniz zaman karşı karşıya kalacağız cezai müeyyide nedir ? Bu cezai işlem maddesi size uygulanacak mı?
 
8-Başka ihalelerinizde de sarkma oldu mu bugüne kadar? Sorulacak daha çok soru olmasın rağmen şimdilik bu kadarı ile yetinelim.
 
Okurlarımızdan gelen Zeytinburnu Adliye binası Mart 2014 de biteceği halde halen inşaat devam ediyor bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı haber yapar mısınız taleplerine cevap vermek adına yaptığımız habere bir cevapları olup olmayacağını sorduğumuz firma yetkileri TEHDİT kokak bu kıs amili göndermişler…
 
29.05.2013 de iş başı yapılıyor teslim süresi 300 gün yazıyor firma yetkilileri şöyle diyor ;
 
“Ayrıca inşaatımızın kabul ve teslim işlemleri yasal süresinde gecikme olmaksızın devam etmektedir”.

Matematik bilgisi 300 günün Mart 2014 de dolacağını gösterdiği halde firmanın neden teslim süresinde gecikme olmaksızın devam ediyor diyor.
 
Süre uzatımı ile ilgili ek bir madde ve protokol var ise firmaya cevap hakkı tanıdığımız halde neden bunu beyan etmiyor…
                  
işte BS Mimarlıktan gelen Tehdit gibi yazı
 
Sayın ilgili,
  
Tarafınızdan kasıtlı ve kötü niyetli olarak hazırlanan sorular yanlış ve gerçeğe aykırı bilgiler kullanılmak sureti ile cevaplandırılmıştır.
 
Böyle bir gazetecilik çalışma şekli ve anlayışı basın etik kurallarına da açıkça aykırıdır.
 
Kasıtlı ve kötü niyetli olarak hazırlanan sorular ve cevaplar ile gerçeğe aykırı haber yapılması halinde tüm yasal yollara müracaat edeceğimizi tarafınıza ihbar ve ihtar ediyoruz. 
Saygılarımızla,
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34