banner32

Böyle vicdansızlık olur mu?

Zeytinburnu’nda kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak boşaltılan 5 katlı binayı Suriyeli ailelere kiraya vererek yaklaşık 20 bin TL dolandırdı.

Böyle vicdansızlık olur mu?
Sümer Mahallesi, 25/1 Sokak üzerinde bulunan ve kentsel dönüşüm projesi kapmasında boşaltılarak elektrik, su ve doğalgazı kesilen 5 katlı bina kimliği belirsiz bir kişi tarafından savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere kiraya verildi. Suriyeli ailelerden 8 ay boyunca yaklaşık 10 bin TL kira ücreti alan şahıs, daha sonra kayıplara karıştı. Bu sabah saatlerinde Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ekipleri, yıkım için binanın önüne geldi. Zabıta ekipleriyle Suriyeli aileler arasında yıkım nedeniyle gerginlik yaşandı. Bir Suriyeli 4’üncü katın penceresine çıkarak zabıta ve polislere çocuğunu aşağı atmakla tehdit etti. O anları ise bir vatandaş cep telefonuyla görüntüledi. Binaya giren polisler Suriyeli kişiyi ikna ederek aşağı indirdi. Çocuk, yaşlı, genç, yaklaşık 60 Suriyeli binadan boşaltıldı. Binanın boşaltılmasının ardından belediye ekipleri, binanın duvarlarını balyozlarla yıktı.
“DOLANDIRILDIK”
Yıkım kararı alınan binadan çıkarılan Suriyeliler, “Bizi dolandırdılar. Suriye buradan iyidir. Her ayın 5’inde gelip 400-500 TL kiraları aldılar. Şimdi telefon açıyoruz. Gelmiyor. Bize burası yıkılırsa başka yere götüreceğiz. Kandırdılar. Böyle adalet olur mu? Çoluk-çocuk dışarıda kaldık. Ne olacak şimdi. Bunun hesabını kim verecek.” dedi. 
Sokak ortasında kalan Suriyeli ailelerin Zeytinburnu Belediyesi’nin misafirhanesine götürüleceği öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34