banner32

BİYAP Kurucu Dernekleri Aşure İkramı Etti

Zeytinburnu Diyabetliler ve Engelliler Dernek Başkanı Nurşen Örnek’in başkanı olduğu ve diğer 6 dernek başkanının da kurucuları içinde yer aldığı Birlikte Yaşam Platformu (BİYAP) üyeleri Batı Trakya Spor Kulübü lokalinde Aşure etkinliği yaptı.

BİYAP Kurucu Dernekleri Aşure İkramı Etti
 Yüzlerce kap aşure ikram edildi

Zeytinburnu " BİYAP " Birlikte Yaşam Platformu Muharrem ayı nedeni ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği lokalinde ve tesis dışında 1000 kişilik aşure ikramı yaptı.

                                     
Zeytinburnu Diyabetliler ve Engelliler Derneği başkanı “Nurşen Örnek”, Telsiz Mahallesi Kültür Derneği " Kadir Şengül " Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi " Fatih HACIBEDEL " İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü " Hakan GÜLER " Türkiye Beyaz Ay Derneği " Ali Ekber ŞENKAL " Şanlı Urfalılar Derneği " Murat TUFAN, İstanbul Uyuşturucuyla Mücadele Derneği " Muhterem Gül " birlikteliğinde oluşturulan Birlikte Yaşam Platformu " BİYAP ", etkinliklerine bu kez Muharrem ayı nedeniyle " AŞURE İKRAMI "nı ekledi. 


Aşure dağıtımı için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesi başkanı Fatih HACIBEDEL ve İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü başkanı Hakan Güler ve yönetim kurulları kendi tesislerinde ev sahipliği yaptılar. Aşure dağıtımı ve sohbetleri için tesise yukarıda isimlerini saydığımız dernek başkanları ve temsilcileri, İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, Ak Parti Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Fatma Yazıcı, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcıları Alaaddin Çam ve Mustafa Yalçınkaya B.T.T.D.D. Genel Başkan Yardımcısı Besim İsmailbaşa, Zeytinburnu Kent Konseyi Yaşlılar Meclisi, İstanbul Times Yayın Grubu imtiyaz sahibi Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner,Geleceğim Zeytinburnu Platfomru başkan yardımcı Müzeyyen Kurt başata olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Sohbet ve ikram programı açılış konuşması gazeteci Mehmet ALPAY tarafından yapıldı. BİYAP kurucu Başkanı Nurşen Örnek yaptığı konuşmada BİYAP oluşumunu ve nedenleri ile yapılan çalışmaları akıcı bir şekilde izah ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

B.T.T.D.D Zeytinburnu İlçe Başkanı Fatih Hacıbedel kısa bir selamlama konuşmasında bulundu.

İlçe Müftüsü İsmail Gökmen muharrem ayı ile ilgili olarak akıcı bir anlatımla bir çok konu akımlarını ve AŞURE konusu ile nedenleri örneklemeler vererek mükemmel bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından herkese aşure dağıtımı yapıldı ve günün anısı için çekilen fotoğraflardan sonra program sona erdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34