banner32

Bitlis-Muş-Sason Derneği Yöresel Günlerde Dikkat Çekti

30 Eylül 10 Ekim 2016 tarihleri arasında Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanında yapılan yöresel günlerin dikkat çeken derneklerinden birisi de Bitlis-Muş-Sason derneği oldu.

Bitlis-Muş-Sason Derneği Yöresel Günlerde Dikkat Çekti
Bitlis–Muş-Sason Derneği’nin Doğu Anadolu Bölgesi Gecesinde Bal,Ceviz Ve Lahana Sarması İkramı Halktan Tam Not Aldı

Bitlis ,Muş ve Sason Dernek başkanı Abdulhamit Aksu Bal,Ceviz ve Lahana sarması ile katılımcılara yemek ziyafeti yaşattı. Dernek başkanı Aksu yöresel günleri çok önemsediğini ifade ederek Belediye başkanı sayın Murat Aydın ve ekibine bu etkinliği başarılı bir şekilde yaptığı için teşekkür etti.

Aksu, Zeytinburnu Belediye başkanımız sayın Murat Aydın 4.döneminde sosyal ve halk odaklı çok güzel projelere imza atıyor. Yaptıkları 13.yöresel günler etkinliği ile hem kendi hemşehrilerimizle hem de diğer dernek idarecileri ve üyeleri ile 10 gün boyunda 15 Temmuz meydanında güzel dostluklar edindik. Bu güzel etkinlik bir çok yeni dostluklar edinmemizi sağlıyor.

Bu etkinlik nedeni ile ilçe de aktif dernek ve vakıf idarecileri ile tanıştık. Bu etkinlik olmasaydı bir çoğumuz birbirimizi tanımamış olacaktık” dedi.

Baldan Daha Güzel Tatlı Olan Bir Şey Vardı :Misavirperverlikleri

On gün boyunca Bitlis-Muş-Sason Derneğinin standına gelen vatandaşlar burada bal var ama bizim için bunun çok önemi yok çünkü bal her yerde var. Ama Dernek başkanı ve diğer idarecilerin halka güler yüzle yaklaşması ve ikramlarda bulunması her şeyin üstündeydi açıklamaları Bitlis-Muş-Sason Dernek başkanı Abduhamit Aksu’yu mutlu etti.

Bir Yöresel Günler’de Böyle Geçti

Edirne’den Ardahan’a, Malatya’dan Balıkkesir’e bir çok il derneğinin stant açtığı yöresel günler bu sene daha renkli geçti.  Geçen sene bazı dernekler stantlarını dahi açmaz iken bu sene bütün derneklerin stantları hem açıktı hem de çok yoğundu. Bu yoğunluk hem dernek başkanlarını hem de hem de Belediye yönetimini çok memnun etti.

Başkan Aydın’dan Bal ve Ceviz İçine Tam Not

Bitlislilerin gecesi de 7 Ekim de yapılan Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Malatya ve Elazığ ile beraber yapıldı. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın Bitlis-Muş-Sason Derneği standına gelerek dernek başkanı Abdulhamit Aksu ile beraber  halka Bal, Ceviz içi ve Lahana sarması ikram etti.

Bitlis ve yöresine ait hakiki baldan ve lezzeti ile ön plana Çıkan Adilcevaz  cevizinin tadına bakan Belediye başkanı Murat Aydın hem Bal’a hem de   Ceviz’e tam not verdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34