banner32

Bir şey, ancak değerini bilenin yanında kıymetlidir

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, öğretmenlerinin gelişimini desteklemek amacıyla düzenlediği hizmet içi eğitim seminerlerinde bu ay konuk olarak Yrd. Doç. Dr. Şaban KARASAKAL’ ı ağırladı.

Bir şey, ancak değerini bilenin yanında kıymetlidir
“Gençliğimiz ve Eğitimcilerin Sorumlulukları” konu başlıklı seminere bir dua ile giriş yapan Karasakal, günümüz gençliğinin içinde bulunduğu durumu özetleyerek yaşadıkları sorunların kaynağına vurgu yaptı. Gençliğin en büyük probleminin hedonizm olduğuna dikkat çekerken, emek verecek, zahmet çekecek, fedakârlık yapacak, gayret edecek ve yaptıklarıyla insanlara ilham olacak, ümit verecek kahramanlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Eğitimcilerin sorumlulukları üzerinde de duran Karasakal, gençliğin içinde bulunduğu durum için bir suçlu aranıyorsa bunun kesinlikle gençler olmadığını, onların ihtiyaçlarına cevap veremeyen ve karşılamayan herkesin suçlu olduğunu ifade etti.
Eğitimcilerin fedakârlıktan kaçmayan, sorumluluk alma konusunda özgüveni yüksek bireyler olması gerektiğini, insanın yapabileceği en büyük fenalığın kendine olan güvenini, inancını kaybetmesidir sözüyle açıkladı.

Bilgi
 Evi öğretmenleri için adanmış ruhlar tabirini kullanan Karasakal, zayıflık ve imkânsızlıklara bakarak asla ümitsizliğe ve rehavete kapılmayan bu eğitimcilerin sorunların üstesinden gelebileceğini ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Şaban KARASAKAL, Bilgi evlerinin gül yetiştiren insanlarına, bu toplumun geleceğinde gül yetiştirmek üzere bahçıvan adayı olacak öğrencilerimize hizmet eden öğretmenlerimize teşekkür ederim diyerek dua ile başladığı seminerini yine bir dua ile tamamladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34