banner32

Bir Parktan Çok Daha Fazlası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı'nda 1 milyon metrekarelik alanda hayata geçireceği şehir parkında ilk etap tamamlandı. Macera kulesi, frizbi çayırı ve uçurtma tepelerinin olduğu aktivite alanı martta hizmete açılacak. Diğer bölümler yeşil alan ve yürüyüş parkurlarına ayrılacak.

Bir Parktan Çok Daha Fazlası
Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş'ın "İstanbul'un Central Park"ı diye nitelediği Şehir Parkı'nda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Akşam gazetesi muhabiri Nebahat Koç, Londra'da Hyde Park, Newyork'taki Central Park'ın İstanbul’daki muadili olan parkta ortaya çıkan son durumu görüntüledi ve yazdı.

İlk çalışmanın başlatıldığı 400 dönümlük alanda, su oyun parkı, futbol, [ tenis, basketbol sahaları, spor aletleri ile çocuk oyun grupları yer alacak. 'Ayrıca survivor yarışmalarından hatırlanabilecek Macera Kulesi de ilk kez bu parkta olacak. İki etapta tamamlanması hedeflenen dev şehir parkının ilk kısmım oluşturan aktivite bölümü, mart başında açılacak. Mart başından itibaren ikinci etap için çalışmalar başlayacak. Aktivite alanı dışında kalan bölüm yeşil alan olarak tasarlandı. Bu kısımda; gül, ıhlamur, çınar, süs eriği adı verilen mini meydanlar oluşturulacak. Ayrıca kokulu bitki merkezleri, koşu ve bisiklet parkuru ile bir amfi tiyatro da inşa edilecek. ikinci etabın dikkat çekici projeleri frizbi ve şölen çayırı ile uçurtma tepesi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34