banner32

Bilgi Evleri’yle Geçmişe Yolculuk

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, 105 üyesiyle birlikte Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret etti.

Bilgi Evleri’yle Geçmişe Yolculuk
 Sultanahmet’teki İbrahim Paşa Sarayı’nda yer alan, Türk - İslam eserlerini bir araya getiren anlamlı bir koleksiyona sahip Türk ve İslam Eserleri Müzesi, kapılarını Bilgi Evi üyelerine açtı. Gerçekleştirilen müze gezisinde 105 Bilgi Evi üyesi, birbirinden değerli eserleri inceleme fırsatını yakaladı.

Dünyanın en nadide parçalarının bir arada bulunduğu zengin halı koleksiyonu ve 13.yy’dan 19.yy’a uzanan geniş bir zaman dilimine ait yazma eser koleksiyonunun yer aldığı müzeyi gezen üyeler, köklü medeniyetimizin tarihsel gelişim serüvenine tanıklık etti. Medeniyetin gelişiminde başrol oynayan Türk milletinin kültürel birikimlerinde ve sosyal yaşamlarında, İslam’la tanışmaları ile birlikte yaşanan değişimin seyrini ve boyutunu sergileyen müzede üyeler, her bir bölümü ayrı bir heyecanla gezdi. Üyeler ayrıca Türklerin günlük yaşamlarında kullandığı taş, seramik, ahşap ve madeni eşyalardan kara çadır ve topak eve kadar uzanan birçok sanatsal öğeyi de dikkatle inceledi.

Yaklaşık 1,5 saat süren müze ziyaretinin ardından Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen kısa bir yürüyüşle gezi programı tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34