banner32

Bilgi evleri yeşil çevre dedi

Zeytinburnu Belediyesi yıllardır istikrarlı duyarlı bir şekilde sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında çevre sorunlarına eğilerek geri dönüşüm ile ilgili Bilgi Evleri’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüyle Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde ‘Geri Dönüşüm Atık Projesi’ ne yönelik yeni çalışmalar gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bilgi evleri yeşil çevre dedi

Sosyal şartlarla birlikte tüketimin artması sonucu atık maddelerin çoğalması insanları ciddi problemlerle yüz yüze bırakmaktadır.  Doğal yaşam ve kaynaklarımızın korunmasına ilişkin yaptığı çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini kazanan Zeytinburnu Belediyesi öncülüğünde Bilgi Evleri ‘Geri Dönüşüm Atık Projesi’ kapsamında yepyeni çalışmalara imza atacak.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Bilgi Evleri oluşturduğu çevre ve geri dönüşüm kulüpleri vasıtasıyla 1 yıl sürecek olan uygulama kapsamında Atatürk Arboretumu’nda doğa yürüyüşleri, katı atık ayrıştırma tesis ziyaretleri, belirlenen zamanlarda uzmanlar tarafından sunumlar yapılması, atık pil, yağ ve kâğıt toplama kampanyaları; bilgi ve resim yarışmaları, münazara vb. yapılması planlamaktadır.
 

Günümüz modern zamanda toplumların kent merkezli yaşam modelini benimsemesi başta olmak üzere ihtiyaçların seri üretime geçmesi dolayısıyla ihtiyaç fazlası tüketiminde artarak atık maddeleri oluşturdu. Doğal yaşam ve kaynaklarımızın aşırı kullanılması sonucu oluşan bu atık maddeler canlı cansız tabîattaki tüm varlıklar için bir tehdit unsuru hâline geldi. Bu şuursuz kullanım sonucu oluşan atık maddelerin günümüz teknolojisinde doğal dengeye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve bu kaynakların daha az kullanılmasına yönelik çalışmalar eşliğinde ekolojik yaşam dengesini koruyabiliriz.

HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR!
Zeytinburnu Belediyesi’nin doğanın dengesini korumaya yönelik programlı bir şekilde uyguladığı örnek çalışmalarına Bilgi Evleri’ndeki yeni uygulamalarla devam ediyor. Zeytinburnu Bilgi Evleri 
"Geri Dönüşüm Atık Projesi" programı çerçevesindeüyelerinin aktif enerjisiyle çalışmaya katılarak çevremize karşı sorumluluğumuzu hatırlatmak, ekolojik dengeye önem vererek ve tüketimlerimizi kontrol altına alıp tüm canlılar için güzel bir yaşam alanı amaçlamaktadır. Bu süreçte ilk adım olarak 18 Mart – 8 Haziran arası 12 haftalık bir program düzenlenecek. Bilgi Evleri öncelikle üyelerinin bilinçli bir eğitim görmesinin yanı sıra uygulamalı programlar eşliğinde sahaya inecek. Bilinçli üyeleri vasıtasıyla ilk aşamada ‘Geri Dönüşüm Atık Projesi’nin önemli adımlarından bilinci sağlamak için her hafta düzenli olarak bilgilendirilecek. Bunun akabinde ‘Atık Pil, Yağ, Kâğıt’ gibi geri dönüşümü sıkıntılı olan maddeler Bilgi Evleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğinde toplanacak. ‘Geri Dönüşüm Atık Projesi’kapsamında bilgilendirme ve atık maddelerin toplanılması yanında ‘Nasıl daha az atık maddesi tüketebiliriz?’ sorusuna cevap aranacak. 

BİLİNÇLİ TÜKET SAĞLIKLI YAŞA "GERİ DÖNÜŞÜM ATIK PROJESİ"
Dinamik yapısıyla Zeytinburnu Bilgi Evleri üyelerinin çalışmaları sonucu son derece önemli meselemizle Zeytinburnu hemşerilerimizin bizleri yalnız bırakmayacaklarını umduğunu belirten Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “ Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin bu konuda duyarlılığını geliştirmek ve onları özendirmek için tüm imkânlarımızla beraber yaşadığımız doğayı koruma ve bizden sonraki nesillere yaşam standardının en iyisi olacak şekilde bırakmak görevimizdir. Önemli olan çocuklarımızın Geri Dönüşüm ile ilgili öğrendiklerini hayata geçirmeleridir.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34