banner32

Bilgi Evi Kitap Tutkunları

Kitaba ve okumaya verdiği değeri gerçekleştirdiği etkinlikler ile her fırsatta ortaya koyan Zeytinburnu Bilgi Evleri, üyelerinin kitap sevgisini bir adım daha ileri taşımak ve kitap kültürlerinin gelişimine destek olmak amacıyla CNR Kitap Fuarını gezdi.

Bilgi Evi Kitap Tutkunları
CNR Kitap Fuarı’na katılan Bilgi Evi üyeleri fuarda yayınevlerine ait stantları gezerek yayınevlerinin kitaplarını dikkatle inceledi ve kitapların sınırsız dünyasına tanıklık etme fırsatı elde ettiler.
Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlemiş olduğu “Masal Analarından Anadolu Masalları” etkinliğine katılan bilgi evi üyeleri, her yaştan çocuğun hayalini kurduğu masal kahramanlarıyla buluştu. Masal etkinliğinde çocukların çok sevdiği kurnaz zekâsıyla bilinen Türk Masal Kahramanı Keloğlan’dan destanıyla ünlü bilge Köroğlu’na kadar tarihin tozlu satırları arasında unutulmuş birçok masal kahramanı usta sanatçıların anlatımlarıyla hayat buldu.
Topkapı Sarayı'nda Kanuni Sultan Süleyman tarafından ilk kez kurulmuş olan Nakkaşhane' nin bir benzeri de CNR Kitap Fuarındaydı. Osmanlı döneminde kitabın cilt, hat ve ebru sanatı kullanılarak oluşturulması sürecinin uygulamalı olarak anlatıldığı standı ziyaret eden Bilgi Evi üyeleri matbaa öncesi kitapların hazırlanış serüvenini canlı bir şekilde izledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34