banner32

Ben O İşi Başbakan'a Yaptırdım

Rüşvet operasyonunda takibe takılan görüşmelerde Ali Ağaoğlu'nun "Ben o işi Başbakan'a yaptırdım." sözleri soruşturma dosyasına girdi.

Ben O İşi Başbakan'a Yaptırdım
Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu da gözaltına alınmış 3 günlük ifadenin ardından serbest bırakılmıştı.

Taraf'ta yer alan habere göre, Ağaoğlu'nun teknik takibe takılan, "Ben Başbakan'a yaptırdım. Açık ve net söylüyorum. Yapmadınız, yapmadınız, Kadir Bey'e söyledim, olmayınca ben de gittim büyük patrona, o da bakana talimat verdi" sözleri soruşturma dosyasına girdi.

ARAZİNİN İMAR PLANININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Üzerinde fabrika ve taşınmazların bulunduğu Veliefendi Hipodromu'nun karşısındaki 70 dönümlük araziyi 2011 yılında satın alan Ali Ağaoğlu, 2012'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvurarak arazinin imar planının değiştirilmesini istedi.

OY BİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

Ağaoğlu'nun imar değişiklik teklifinde 40 dönümlük park alanının 25 dönüme düşürülmesi, inşaat alanının 190 dönüme çıkarılması talep ediliyordu. Toplam inşaat alanının yüzde 193 artırılmasını öngören talep, İBB Meclisi'nce "oy birliğiyle" reddedildi.

Soruşturma dosyasına giren belgelerdeki iddiaya göre, Ali Ağaoğlu ret kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçiremediği imar değişikliklerini bizzat Başbakan Erdoğan ile görüşerek halletti.

Ağaoğlu'nun telefon konuşmalarına yansıyan bu iddiayla ilgili, Ağaoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni devre dışı bırakarak işlerini Başbakan Erdoğan aracılığıyla yaptırdığı öne sürülüyor.

"BEN O İŞİ BAŞBAKAN'A YAPTIRDIM"

Ağaoğlu'nun teknik takibe takılan, "Ben Başbakan'a yaptırdım. Açık ve net söylüyorum. Yapmadınız, yapmadınız, Kadir Bey'e söyledim, olmayınca ben de gittim büyük patrona, o da bakana talimat verdi" sözleri soruşturma dosyasına girdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34