banner32

Belediye başkanı Murat Aydın gürledi

30 Mart 2014 yerel yönetim seçiminden sonra ilk mecliste toplantısı 7 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 10 da Ak Parti ve CHP de seçilen tüm meclis üyelerinin katılımı ile yapılmıştı. Ak Parti adına İlçe ve İBB meclis üyesi Fatma Balcı 2013 yılı faaliyet raporu ile alakalı konuşması Belediye başkan tarafından yasaksız bir seçim ile gelen Fatma Balcı Arkadaşımı yaptığı konuşmadan dolayı kutlarım dedi.

Belediye başkanı Murat Aydın gürledi
P ikinci toplantıya % 20 eksik katıldı

Bugün (9 Nisan 2014) yapılan ikinci toplantıda Ak Partinin 26 meclis üyesi ve Belediye başkanı 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıya firesiz katılırken CHP’% 20 ye denk gelen 2 üyesi çok önemli toplantıya katılmadı.
İstanbul Times Haber Merkezi /Sena Ensar 
İlkay Biber ile yaptığımız telefon görüşmesinde Sağlık sorunlarından dolayı evinde istirahat halinde olduğundan dolayı bugünkü toplantıya katılmadığını ifade ederek Belediye başkanı Murat Aydın’ın yaptığı bir çok konuşmaya katılmadığını ifade etti.

Biber, Başkanın bir önceki dönem meclis üyemizin yüzüne karşı söyleyemediği sözleri gıyabında söylemesini doğru bulmadığını ifade etti.
CHP’nin diğer meclis üyesi Esin Hacıalioğlu’nun neden toplantıya katılmadığı ile alakalı CHP grup başkan vekili H.Hüseyin Üsküdar tarafından herhangi bir açıklama da yapılmadı.
İlk önce 2013 yılı faaliyet raporu ile ilgili Ak Parti gurubu adına Fatma Balcı 4 sayfadan oluşan özet bir konuşma yaptı


Ak Parti Zeytinburnu ve İBB meclis üyesi Fatma Balcı yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Belediye olarak 2013 yılı içinde toplum yararına binlerce çalışmaya imza atıldığını hepiniz biliyorsunuz. Burada sadece özet olarak ana başlıklar halinde bir önceki yılda belediye başkanımız ve çalışma arkadaşlarının yaptığı çalışmaların ancak minik bir özetini sunabilirim.
Güvenlik ve asayiş hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için emniyet müdürlüğümüze araç ve 2.5 ton akaryakıt desteği yaptık. Belediyemizin Tahakkuk ettirdiği verdilerin % 90’ını tahsil ettik. Belediyemizin web sitesini 381.668 kişi bir yıl içinde ziyaret etti. Halkın rahat ve huzurlu bir ilçede yaşaması için yapılması gereken bütün çalışmaların belediyemiz tarafından yapıldığını ifade edere hepinize saygılarımı sunarım” dedi.


İktidar partisinden sonra söz sırası Muhalefet Partisi CHP gurup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar’a gelince eleştirilerini sıraladı
İstanbul Times yayın grubu olarak meclis toplantısını baştan sona izledik.  CHP Gurup başkan vekiliHasan Hüseyin Üsküdar’ın daha önce yaptığımız bir haberde gündeme getirdiğimiz neden Panorama 1453 müzesi ve ilçeye değer katan yapıların isimlerinde Zeytinburnu ibaresi kullanılmıyor talebimizi gündeme getirerek eğer iddia ettiğiniz gibi Zeytinburnu bir marka olsaydı Bu ilçede yapılan önemli projelerden,16 /9 , Ottomare, The Veliefendi, Sahil Park Evleri, Merkez Evleri ve Real İstanbul Evleri isimlerinin önüne Zeytinburnu ismini koymaları gerekirdi.
Demek ki bu lüks projeleri yapanlar Zeytinburnu’nun marka şehir olduğuna inanmıyor. Bakınız Marka şehir dediğiniz ilçede süs havuzunda çocuklarımız öldü. Rant için  Merkez evlerinde yüzlerce daire yaptınız ama burada yaşayanların ibadet edeceği camiyi unuttunuz.
Bu kez de Sultan Murat Camisi etrafındaki konutlara göz diktiniz.Daire sahiplerine 80 ile 130  TL bedel ödeyerek bir çoğunun elinde konutlarını aldınız. Bayram arifesinde bu insanların   zorla evlerinden çıkardınız bunlar marka olduğunu iddia ettiğiniz bir ilçede oldu. 

Değerli başkan sayın meclis üyeleri,
Bakınız bir ilçenin marka olduğu orada yapılan yapıların isimlerinde o ilçenin ismi geçiyorsa ve çevre ilçeler olan Bakırköy,Fatih, ve diğer ilçede ikamet eden öğrencilerimiz ve velileri evlatlarını Zeytinburnu’ndaki okullara kayıt ediyorsa işte o zaman burası marka olmuştur. Bana Bakırköy’de ikamet ettiği halde çocuğunu Zeytinburnu’ndaki okullara gönderen veli gösterebilir misiniz ?
Adliye  meydanına koyduğunuz Atatürk heykelinin sırdı neden yoldan gelip geçen halka dönük olsun. Buna daha iyi bir yer bulamadınız mı ? Bizim bu problemi önergelerle gündeme getirmemize gerek bırakmadan lütfen düzeltin sözleri başta olmak üzere kendi parti görüşleri doğrultusunda eleştiriler yaptı.
Üsküdar, Murat Aydın ve AKP % 48 oy almıştır. Biz de Muhalefet partisi olarak meclis dışında kalan diğer % 52’nin haklarını savunacağız diyerek sözlerini tamamladı.

Zeytinburnu  Belediye başkan Murat Aydın CHP’li meclis üyelerini sözleri ile dövdü
CHP Gurup başkan vekilinin girişi iyiydi ama Murat Aydın mikrofonu alarak seçimde söylemediği veya söylemek için ortam bulamadığı bütün eleştirilerini bir bir sıraladı.
Başkan Aydın tecrübesi ve eleştiri konusu sorulara teker teker cevap vererek şunları söyledi”
Murat Aydın konuşmasında daha önce baş örtülü bir kardeşimizin meclise girmesi düşünülemezdi. Rabbime binlerce kereler şükrediyorum ki bugün burada yasaksız bir seçim ile seçilip gelen ve 2013 yılı faaliyet raporumuzu okuyan Fatma Balcı’nın konuşmasını izlerken nereden nereye geldiğimizi hayal ettim. Bizlere bu imkanı sunan devlet büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum.
CHP Grup başkan vekili biraz önce bazı eleştirilerde bulundu. Biz hiçbir zaman muhalefetsiz bir meclis tercih etmeyiz. Bazen bizim göremediğimiz eksik ve fazlalarımızı onlar görüp bizi ikaz ederlerse hata ve yanlış olduğuna inandığımız işleri yapmayız yapmışsak da düzeltme  yoluna gideriz dedi.


Haklı Muhalefet bizim en çok  ihtiyaç duyduğumuz şey
Haklı ve yerinde muhalefet başımızın tacıdır. Adliye meydanını yaparken mimarlar plan proje dahilinde çalıştılar. Bizler Adliye meydanında program ve tören yapacağımız için Atatürk sırtını millete dönmüş eleştirisine katılmıyorum . Atatürk sırtını değil kollarını millete açmış durumda.
CHP sanki Atatürk onların tekelindeymiş gibi konuşmayı bıraksın. Atatürk bu toplumun ortak bir değeridirCHP eski alışkanlıklarını terk etmediği sürece bu halk onları ne yerel de nede genel de iktidar yapmaz.
1999 de Halkın % 30 bugün % 87 siz burada yaşamaktan memnun
1999 yılında ilk belediye başkanı olduğum zaman yaptığımız anketlerde Zeytinburnu’nda yaşamaktan memnun musunuz sorusuna 100 kişiden ancak 30’ı evet derken bugün bu oran % 87 olmuş durumda.
Bakırköy de okullardaki öğrenci sayısı az olduğu için belki Zeytinburnu’na gelen öğrenci yoktur ama Fatih’ten,Bahçelievler’den,Güngören’den Zeytinburnu’na gelen çok öğrenci var dedi.
Başkan Aydın 16 yıl gerisine giderek  İller bankası bana zulmetti dedi
Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın 15 yıl önce ilk başkan olduğu zaman Zeytinburnu belediyesinin borç batağında süründüğünü ifade ettikten sonra ilçe halkının hakkı olan paramızı İller bankasında almak için HARAÇ verdik haraç dedi. Başkan Aydın bizi başarısız göstermek için iller bankası tarafından benim nezdimden Zeytinburnu halkına yapılan haksızlıların başka belediyeye yapıldığını ispat etsinler hemen bugün İSTİFA ederim dedi.

Başkan Aydın, Hasan Hüseyin Üsküdar'ın biz Murat Aydın'a oy vermeyen % 52 nin sözcüsüyüz sözüne de hayır biz sadece % 49'un değil % 100'ünün başkanıyız diyerek yapılan çıkışın doğru olmadığını ifade etti.   
Başkan Aydın “CHP seçim döneminde bana attığı iftiraların bedelini hem bu dünyada hem de öteki dünyada ödeyecek dedi”


Murat Aydın Hasan Hüseyin Üksüdar’ın konuşması ile attığı pasları peş peşe gole çevirmesini bilerek CHP Zeytinburnu ilçe örgütünün seçim öncesi bastırdığı el ilanları ile kendisi ile alakası olmayan şeyleri kendisine mal etmek istemelerini AR LAZIM,İNSANLIK LAZIM diyerek sert şekilde cevaplandırdı.
Başkan Aydın,Deniz Atının yeri benden önceki başkanlar döneminde olmuş bitmiş bir işti.
Burası  için bile bana iftira attılar.Benden önceki belediye başkanları İBRA etmemiş olsaydı
Belediye zarara uğramayacaktı diyerek CHP meclis üyelerine meydan okudu.


Yıllardır Belediye meclisini takip eden basın mensıpları olarak İlk kez CHP eski meclis üyeleri Fikret Konya ve Grup başkan vekilleri Ercihan Ekşi'nin eksiliğini hissettiğimizi vurgulamak isteriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34