banner32

Behçetoğulları Reno, Hampton By Hilton' İle Trafiği Felç Edecek

Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u kuşatırken karargah kurduğu Kazlıçeşme'de sanayileşmeyi başlattı. Ülkede dağınık olarak “DEBBAĞLIK“ yapan 360 tane tabakhane sahibinin bir araya geldiği Kazlıçeşme de Fatih dünyanın ilk teşvik sistemini uygulayarak sanayileşmeye önem verdiği semt şu an otel inşaatı işgali altında inim inim inliyor.

Behçetoğulları Reno, Hampton By Hilton' İle Trafiği Felç Edecek
 NOW Otel,IBIS,Emelda Deri’nin yerine yapılacak olan Double Three By Hılton’dan sonra şimdi de Hampton By Hilton trafiğimizi alt üst edecek 1832 yılında yapılan tarihi Ermeni Surp Pırgiç Hastanesinin yanı başında Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu yanında bir otomotiv firmasının  bugüne kadar otopark olarak kullandığı alanda 162 oda olmak üzere 12.000 m2 lik kapalı alan üzerine inşa edilen yapı SUR TECRİT bandı içinde yapılıyor.


Otellere verilen kolay imar’dan dolayı Biruni Üniversitesi için de başlangıçta Otel Ruhsatı alınmış binanın kaba inşaatı bitince yapılan plan değişikliği ile bir gecede bina Üniversite oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Özel Haber 

Marmara denizinden Ayvansaray’a kadar olan Sur bandı son dönemlerde otel inşaatlarının işgaline uğramış durumda

Zeytinburnu Belediyesinin 2007’den bu yana  Sur tecrit Bandı ilan ettiği bölgede kamu yararına turizm ağırlıklı yapılar yapmayı istemesine rağmen ilgili kurumların çıkardığı bürokratik engellere rağmen bu projesine hayata geçirmezken Ankara’da dayısı olanların işlerini yürütüp Sur tecrit Bandında yapı yapmaları karşısında vatandaş  zaten yolarımız ve alt yapımız bu hali ile bize yetmiyor. 162 odalı büyük bir otelin çevreye yapacağı trafik,alt yapı sorunları hesaba katılmadan izin verilmesi bölge halkı olarak bizim yaşamsal zorluklarımız hesaba katılmamış diyerek bu proje için inşaat izninin verilmesi insan haklarına aykırı talebinde bulundular. 

Adını açıklamak istemeyen bir okurumuz son yıllarda Zeytinburnu Otel işgaine maruz kalmış durumda.Bir bu değil Tercüman blokları yanında yolun ortasına yapılan Mercure otel başta olmak üzere ilçemizde olmadık yerlere  otel izni veriliyor. Son olara Emelda Deri’nin yerine Hilton By Double Three otel ve şimdide Mart 2015 de inşaatına başlanan Hompton By Hilton oteli Mart 2016 da faaliyete girdiği zaman zaten yeterli olmayan yok iyice sıkışacak belki de dakikalar ile yarışan hastaların zamanında hastaneye yetiştirilememesi neticesinde bir çok can kaybı da yaşanabilecektir.

İşte bazı sorularımız ?   

      1-Yol ve alt yapı yatırımı yapılmadığı halde  hangi mantık ile 30 bin M2 lik alan üzerinde 12 bin m2  lik inşaata izin veriliyor ? 2-Bu arsa arkası güçlü bir  iş adamının değil de de sıradan bir vatandaşın olsaydı Otel için mar  ve inşaat izni verilir miydi ? 3-Sur Tecrit bandında hangi mantık ile Otel inşaatı için imar ve inşaatı veriliyor ? 4-Bu otelin yapımcı firması ve arsa sahibi kimdir ? 5-Gözünü para hırsı bürümüş bazı kişilerin servetlerine servet katmasının külfetini neden halk çeksin ? Okul,hastane,spor sahaları,Marmaray,ve İbadethanelere giden güzergahların kesiştiği bir  yerde bu kadar büyük bir inşaata hangi gerekçe ile izin verildiği merakla konusu olmaya devam ediyor. İnşaat firması ve proje sahibi Zeytinburnu halkı başta olmak üzere bölgeyi kullanmak zorunda olan  milyonlarca İstanbullu’ nun seyahat ve yaşamını tehlikeye atma pahasına bu kamuoyuna ve basın’a hiç bir açıklama yamadan ben yaptım oldu mantığı ile hareket etmesi kabul edilemez İstanbul’un Kibir Kuleleri ismi ile Kitap yazan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’de  bu proje için şunları söyledi ”Yıllardır İstanbul’da halkın yaşamını tehlikeye atan bir çok proje ile alakalı haber ve televizyon programları yaptım. O kadar çok kötü projeler yapılıyor ki  Haber ve televizyon programları için alan ve zaman yeterli gelmediği için  bu çalışmalarımı “İstanbul’un Kibir Kuleleri” adı altında kitaplaştırma  kararı aldım.Bu projede kitabaıma rmeye hakl kazacak özellikleri sahip bir yapı.Önümüzdeki süreçte bu çalışma ile alakalı  ilgili kurumlara bilgi edinme yasası  kapsamında vereceğim dilekçeler ile daha detaylı bililere sahip olacağız ve o bilgileri okurlarımıza  aktaracağız” dedi.    İstanbul Times yayın Grubu olarak merkezimizin bulunduğu ilçe olan Zeytinburnu’nun beton’a teslim edilmesi karşısında sessiz kalmayacağımızı okurlarımıza duyurmak isteriz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajans (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34