banner32

Başkan’a,Yargıdan bir tokat daha

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal 2013 yılında yaptığımız Başak Pazar’da neler oluyor ? ve 30 Tane Büyükbaş Kurbanlığın elektrik akımına kapılıp telef olması ile alakalı “Başkan Baştan Niye İnkar Ettiniz ? başlıklı haberlerimiz ile kendisini yıprattığımız gerekçesi ile hem Cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulunmuştu hem de Tazminat davası açmıştı.Ama her ikisini de kaybetti. İşte Detaylar…

Başkan’a,Yargıdan bir tokat daha
Önce savcılık sonra Mahkeme Mevlüt Başkan’ı haksız buldu

Başakşehir Belediye başkanı Av. Mevlüt Uysal  Cumhuriyet Başsavcılığı Basın bürosuna yaptığı suç duyurusunda Başak Pazar’ın 17 trilyon’a ihale edildiği halde  işin bitiminde Müteahhit firmaya eski para birimi ile 25 trilyon ödemenin neden yapıldığını irdelediğimiz Başak Pazar’da neler oluyor ? ve Başkan Belediye bünyesinde olan Kurban Satış ve kesim yerinde 30 tane büyük baş hayvanın elektrik akınıma kapılıp telef olması ile alakalı yaptığımız “Mevlüt Başkan Başlangıçta Neden İnkar Ettiniz ? haberlerimizin yayından kaldırılması ve tekzip metni yayınlamamız talebi ile suç duyurusunda bulundu.

Savcılık yapılan iki haberinde basın yayın yasaları kapsamında olduğunu, siyasilerin bundan daha ağır haberlere bile tahammül etmek zorunda olduğunu kayıt altına alarak başkanın talebini açıklamalı bir karar ile REDDETTİ.

Başkan durmadı bu sefer de Küçükçekmece 1.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde  2013/517 sayılı dosya ile ALEHİMİZDE 30.000 TL lik  Maddi Tazminat davası açtı

3 yıl devam eden dava 1 Temmuz 2015’de Başkanın aleyhine sonuçlandı. Başkanın 2010 dan bugüne aleyhimize sayısız suç duyurusunda bulunduğu ve dava açtığı için 5 yıl içinde yüzlerce kez işimizi bırakarak dosyalara belge sunmak ve dava saatlerini bekleyerek zamanımız, paramızı ve enerjimizi gereksiz yere harcadık. Bütün bu haksızlıklara rağmen Ramazan ayında olmamız vesilesi ile başkanın bir yakını ile temasa geçerek mübarek ayın ve gelecek bayramın yüzü suyu hürmetine Helalleşelim dedik. Ancak başkanın cevabını tam 7 gün bekledik. Barış ve helalleşme teklifimizi dikkat almayarak aklı ile hareket etmesi gereken yerde KİNİ ile hareket etmesi karşısında haberimizi yapmak zorunda kaldık.

Haksız olarak açtığınız davaları siz kaybettiniz biz kazandık başkan

2010 yılından bu yana bizleri Karakol,Savcılık,Mahkeme ve ilgili bir çok kurum ve kuruluş nezdinde belge verme,alma,davaları takip etmek için günlerimiz, aylarımızı ve paramızı harcamak zorunda kaldık. Bizim aleyhimize karşı  açtığınız meblağın yarısı kadar bizde size dava açacağız başkan. Açacağımız davada görevimizi yaparken eleştiriye açık olması gereken belediye başkanının haberlerimizde sorduğumuz sorulara cevap verip kamuoyunu bilgi sahibi yapması gerekirken savcılık ve mahkemelerde hakkımızda sayısız suç duyurusunda bulunması ve dava açması karşısında asıl işimiz olan yayıncılık faaliyetini aksatarak aylarca,haftalarca,günlerce,saatlerce mahkemelerde zaman harcamamızın elbette bir maddi karşılığı olacaktır. Kayıplarımızın telafisi için maddi ve manevi TAZMİNAT davası açacağız.

2010 yılından bu yana hangi gün hangi kurum ve kuruluş’a gittiğimiz ilgili kurumlardan alınan belgelerden bellidir. Bu çalışmaları yaparken de uğradığımız kayıplar zaten bilirkişi marifeti ile belirlenecek ve açtığımız DAVAYI ‘da güçlü belgeleriz ile kazanacağımızı umut ediyoruz. Kim ne derse desin geç işlese de TÜRKİYE’de HAKİMLER var  ve biz bu HAKİMLER’e sonuna kadar güveniyoruz.

Bize karşı haksız olarak açılan davaların masrafını başkan nereden ödetti ?

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın kendi şahsi kaprisleri ile aleyhimize açtığı davalar için ödenen harçlar ve avukatlık masrafını Belediye kasasında yaptığı duyumlarını  alıyoruz. Bu yanlıştır. Ödenen bu paralar başkanın maaşından kesilmelidir. Çünkü yaptığımız haberlerde Başkanın hata ve eksikliklerini vurguluyoruz. Kurumsal olarak belediyenin hükmi şahsiyeti için yapılan haberler olmadığından dolayı avukatlık masrafları ve harçlar belediye kasasında değil başkanın cebinden ödenmelidir. Başkan biz yaptığımız işte haklıyız. Açacağımız maddi ve manevi tazminat davasını da kazanacağız. Ve kazandığımız bedelin belediyemizin kasasında değil sizin hesabınızdan alınmasını sağlayacağız. Önceki davalarda olduğu gibi haklı taraf olan yine biz kazanacağız.

Başkan Hiç muhasebe yapmaz mı ?

Yaptığımız hiçbir haberimiz de başkanın ailevi mahremiyetine dair bir çalışma yapmadık. Sorduğumuz sorular tamamen gazetecilik refleksi ile kamuoyunun bilgi edinme hakkını kullanması adına sorulmuştur. Başakşehir  Belediye olduğu günden bu yana yaptığımız bütün haberlerin doğru ve bilgilendirici amaçlı olduğu hem Cumhuriyet Savcıları tarafından hem de hakimler tarafından karar altına alındığı halde Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın  kini aklının önüne geçtiğinden dolayı yayın yapmamamız için elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor.

Basın danışmanız ilçenin ilk yayın grubunu ile görüşemiyor neden ?

Basın danışmanının görevi medyanın sorduğu sorulara cevap vermesi olduğu halde siz bugüne kadar basın danışmanlarınızın bizimle irtibata geçmesini yasakladınız.Onlarda işleri özgür bir şekilde yapamadıkları için istifa edip işten ayrılma yolunu tercih etmişlerdir. Başakşehir’in ilk gazete ve haber portalı olduğumuz halde ilçe belediyemizin basın danışmanının bizimle iletişime geçmemesi normal  değil.

Zulümlerinize artık  Bir son verin başkan

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmamak için nefsimizin son anına kadar haklı olduğumuz yolda yürüyeceğiz. Başakşehir  halkı yaptığınız her şeyi bilmek zorunda. Biz tek taraflı haber yapmıyoruz. Yaptığınız iyi ve güzel çalışmalarınızı da yanlışları da halkın takdirine sunuyoruz.

Siz de artık özgür haber yapanlarında olabileceğini düşünerek  basın danışmanlarınızın bizimle görüşmelerine koyduğunuz yasakları kaldırın. Basın danışmanınızın bizimle görüşmemesinde bizim değil sizin zararınız oluyor başkan. Eğer basın danışmanınız ve ilgili başkan yardımcısı bizimle görüşüp işini yapamayacaksa neden o görevdeler ? Yok sadece sizinle görüşmüyorlar derseniz de  o zaman da ciddi bir ayrımcılığa imza atmış olmuyor musunuz başkan ?

Başkan biz isteklerimizi yüce yaratıcıdan istiyoruz sizden değil

Biz sizden ihale,aş,iş ve ilan istemiyoruz sadece ilçe halkına karşı saygılı olun ve gönüllere hitap ederek gök kubbede hoş bir sada bırakmanızı istiyoruz.

Aslında bunu bizim değil sizin danışmanlarınızın ve yardımcılarınızın yapması gereken bir çalışma olduğunu da size hatırlatmak isteriz. Ancak dinimiz bize bir görev yüklemiş “Emri Bil Maruf Nehyi Anil Münker” yani iyiliği emredip kötülükten alıkoymak.Biz de size nefsinize göre değil ilmi esaslara göre hareket edin diyoruz.

Son söz:

Kısa bir süre sonra Mübarek Ramazan bayramına gireceğiz bizden HELALLİK ve HELALLEŞME almanızı öneririz.
Bundan sonra Basın danışmanıza sorduğumuz bütün soruların cevapları sağlıklı bir şekilde bize gelsin bizde kamuoyunu o şekilde bilgi sahibi yapalım isteriz.
Burada bir daha barış elimizi uzattık size, tutup tutmayacağınıza yine siz karar verin başkan.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34