banner32

Başkan Arısoy; “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Süreç Hızlı İlerliyor”

Zeytinburnu’ndaki Telsiz, Çırpıcı, Merkezefendi İETT Blokları ve Beştelsiz Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Zeytinburnu’muzu daha yaşanabilir ve güvenli bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun yolu da öncelikli olarak kentsel dönüşümden geçiyor. Söz verdiğimiz gibi projelerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Arısoy; “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Süreç Hızlı İlerliyor”
 Bu hafta Başkanla Akşam Çayı Programı’nı Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi’nde gerçekleştiren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçedeki kentsel dönüşüm projelerinin işleyişi hakkında mahalle sakinlerine önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak 5.8’lik İstanbul depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından hasarlı raporu verilerek mühürlenen Yeşiltepe Konyalı Camii’nin yıkım ve yeniden inşası ile ilgili konuşan Başkan Arısoy; “Yeni inşa edeceğimiz camii alanın daha büyük ve kullanılabilir olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla camii alanın dışında kalan bölgelerin de kamulaştırılması gerekiyor. Buradaki mülk sahipleri ile uzlaşma sağlayarak bu alanları satın almak istiyoruz. Anlaşma sağlanır sağlanmaz yeni camiimizin inşasına başlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi/Hüseyin Çetiner

“PROJELERİMİZ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLANDI”

Telsiz, Çırpıcı, Beştelsiz ve Merkezefendi Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerinde sona gelindiğini kaydeden Başkan Arısoy, yakın zamanda yeni konutların inşasına başlanacağı müjdesini verdi. Başkan Arısoy; “Beştelsiz Mahallesi Kuran Sitesi kentsel dönüşüm uygulamasını TOKİ’ye ihale etmiştik. Mart ayının sonuna kadar inşaata başlanmış olacak. 18 ay içerisinde mülk sahiplerine konutlar teslim edilecek. Telsiz Mahallesi’nin bir bölümünde yıkılıp inşası beklenen konut alanları için bir süredir beklemedeydik. Elazığ’a gidip durumu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bildirdik. Sur tecrit bandına yakın bir alan olduğu için bir süre beklemek durumunda kalmıştı. Telsiz Mahallesi için özel hazırladığımız siluet projemizi sunduk ve kabul gördü. Böylelikle bu proje de büyük oranda hale yola girmiş bulunmakta. 10 – 15 gün içerisinde Telsiz Mahallesi’ndeki maliklerimize projemizi tanıtarak bu konuyu da sonuçlandırmış olacağız. Çırpıcı Mahallesi’nde yüklenici firma ve malikler arasındaki anlaşmazlıktan doğan enkaz kaldırma sorununu çözdük. Mal sahipleri ve yüklenici arasında yeniden resmi bir mutabakat sağladık. Mal sahiplerine 22 Şubat’a kadar süre vermiştik, şu an için çoğunluk sağlanmış bulunmakta. Bu bölgede 22 Şubat’tan sonra yeni bir evreye giriyoruz. Seçim öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle İETT bloklarındaki parsel sorununu da ortadan kaldırmıştık. Buradaki süreçleri de yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.
Kaynak:Zeytinburnu Times Haber Ajansı 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34