banner32

Babuşcu, Komşularıyla İftarda Buluştu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Merkezevler’de Zeytinburnu Belediyesi’nce organize edilen sokak iftarında komşularıyla birlikte iftar açtı. Babuşcu, yaşanan olayların, mazlum ve mağdur bütün coğrafyalara umut olan Başbakan Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta neden cumhurbaşkanı olması gerektiğini çok net bir şekilde anlattığını söyledi.

Babuşcu, Komşularıyla İftarda Buluştu
İftara AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile birlikte gelen Belediye Başkanı Murat Aydın, misafirleri ile yakından ilgilendi, hal hatır sordu. Başkan Aydın, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, çadırlarda yapılan iftarların Zeytinburnu Belediyesi’nce daha konforlu hale getirilerek sokak iftarlarına dönüştürüldüğünü dile getirdi.
Bu geleneğin İstanbul ve Türkiye’ye hızla yayıldığını kaydeden Başkan Aydın, “Sokak iftarlarının en büyük özelliği aynı mahallede hatta aynı apartman yaşayıp da birbiriye tanışmayan, görüşmeyen insanlara bu organizasyonla aynı masada iftar açtırıyoruz, kaynaştırıyoruz, tanıştırıyoruz” diye konuştu.
Başkan Aydın, 10 Ağustos'ta da ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de AK Parti adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için dua ve destek istedi.

Sokak iftarlarının uzun zamandır AK Parti belediyeciliğinin güzel uygulamalardan bir tanesi olduğunu belirten Babuşcu ise bu organizasyonu akraba, dost ve mahalleliyi bir araya getiren bereket sofraları olarak niteledi. Her yıl kalitenin arttırıldığına ve hijyen konusunda daha da titiz davranıldığına dikkat çeken Babuşçu, komşularıyla iftar vesilesiyle bir araya gelmenin kendisi için önemli ve mutluluk vereci bir olay olduğunu söyledi.

Babuşcu, şuan için bazılarını yemeklerini alamama telaşesi içinde gördüğünü belirterek, “Gazze’de iftar vaktinde bir bombanın tepelerine düşme endişesini yaşayan kardeşlerimiz var. Birçok annenin yüreği kavruldu, yavrularını o bombalarda kaybetmiş olmaktan dolayı. Onlara sabır diliyorum, Rabbim yüreklerini ferahlatsın. Rabbim kahhar ismiyle o bomba yağdıranları kahretsin inşallah” dedi.

10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Babuşcu, “Ortadoğu ve Balkanlar’da yaşananlar, Sayın Başbakanımızın neden cumhurbaşkanı olması gerekliliği çok daha net bir şekilde gözüküyor. Başbakan, büyük Türkiye hayalini gerçekleştirme çabası içinde cumhurbaşkanı da olursa ve uyum içinde bir hükümet çalışmasıyla, büyük Türkiye’nin tüm gereklilikleri yerine getirecek. O zaman Ortadoğu, Balkanlar ve Filistin’dekiler kendilerini güvende hissedecek. Ama bu birilerinin hiçbir zaman kabullenmediği, hazmetmek istemediği bir meseledir. Çünkü Türkiye koskoca bir imparatorluğun tavsiye süreci ile tanımlanan hasta adam konumunu çoktan terk etti ve yeniden koşmaya başladı” dedi.

Birilerinin yeniden koşmaya başlayan Türkiye’yi nefesini keserek, tökezletmeye çalıştığını böylelikle yeniden yatağa mahkum hale getirmek istediğini anlatan Babuşcu, “Biz tekrar o yatağa dönmeyeceğiz. Koşuyoruz ve koşmaya devam edeceğiz. Çünkü mazlum ve mağdur bütün coğrafyalarda umut olan biziz. Biz güçlü isek o insanlar kendilerini güvende hissedebiliyor. O yüzden sorumluluklarımız çok daha büyük. 10 Ağustos onun için önemli. Şu yaşanan hadisler Recep Tayyip Erdoğan’ın niye cumhurbaşkanı olması gerektiğini aslında çok net bir şekilde anlatıyor” şeklinde konuştu.

Mazlum ve mağdurlar için dua isteyen Babuşcu, Ramazan ayını en şekilde idrak ederek bayrama ulaşma temennisinde bulundu 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34