banner32

Aynı Sofrada 3 Bin Kişi Rahmet ve Bereketi Paylaştı

Ramazan boyunca her hafta sonu meydan iftarı düzenleyen Zeytinburnu Belediyesi, 3 bin kişiyle iftar sofrasını paylaştı.

Aynı Sofrada 3 Bin Kişi Rahmet ve Bereketi Paylaştı
 Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelip Zeytinburnu’na yerleşen vatandaşların Türk vatandaşlarla aynı sofrayı paylaştığı iftar programı, Selahattin Kocaarslan’ın sunumu ile başladı.  Burhan Çatalkaş’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden iftar programında, Ufuk Akın ve ekibinin tasavvuf musiki dinletisi izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

İftar duasından sonra oruçların açıldığı gecede, ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ilerleyen saatlerde Zeytinburnu halkıyla bir araya geldi. Ramazan, İslamiyet, Peygamber Efendimizin ahlakı ve yaşamı gibi merak edilen birçok soruyu cevaplayan Hatipoğlu, vatandaşlarla uzun bir süre sohbet etti. Zeytinburnu’nda olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Hatipoğlu, Ramazan ayında kendisini ilçe halkıyla buluşturan Zeytinburnu Belediyesi’ne teşekkür etti.
Mahalle ve sokak iftarlarının yanı sıra meydan iftarlarına da katılmayı ihmal etmeyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, kameralara yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“İftarımızı, Zeytinburnulu hemşehrilerimizle meydanda yapıyoruz. Burada 3 bin hemşehrimizle birlikteyiz. Ramazan’a mutluluk ve huzur içerisinde başladık. İnşallah aynı şekilde tamamlamış olmayı temenni ediyorum.
Zeytinburnu’nda, hafta sonları sosyal ve kültürel etkinliklerimiz oluyor. Hafta sonları Zeytinburnu Meydanı’nda büyük iftar sofraları kuruyoruz. Ama onun dışında sokak iftarlarımız da var. Bizzat kendim o iftarlara katılıyorum. Zeytinburnu’nun bütün mahallelerinde, sokaklarında, açık alanlarında iftarlar yapıyoruz. Önceden günü belirleniyor, davetiyelerimiz o sokağın etrafındaki konuklara ulaştırılıyor, arkasından iftarımızı oradaki hemşehrilerimizle birlikte yapıyoruz. Aynı zamanda müftülükle birlikte camilerde kültürel etkinlikler düzenliyoruz, Zeytinburnu’nda ise sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde inşallah doya doya güzel bir Ramazan’ı geçirmeyi umuyoruz.”
“RAMAZAN PAYLAŞTIKÇA BEREKETLENİR, PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR.”
Ramazan ayının paylaşma ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Aydın, “Ramazan, paylaşma ayıdır. Paylaştıkça bereketlenir, paylaştıkça çoğalır. Biz buna inanıyoruz. Ramazan’ın, paylaşma duygularının arttığı bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Bizim ailemiz büyük bir aile, 300 bin nüfuslu bir aileyle birlikte olmaya çalışıyoruz. Sağ olsun, hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla bu işler oluyor. Biz sadece organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İşin ikram tarafını hayırsever iş adamlarımız gerçekleştiriyor. Paylaşmayı da aynı zamanda burada yaşamış oluyoruz. Benim için anlamlı oluyor. Gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş insanlarla, Balkanlar’dan, Afganistan’dan, Suriye’den gelen insanlarla soframızı paylaşıyoruz.”şeklinde konuştu.
Konuşması sonunda vatandaşlara seslenen Başkan Aydın, dünyaya, barış ve huzurun hakim olması için Zeytinburnu halkından dua etmelerini istedi.
Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34