banner32

Atom Enerjisi Kurumu'ndan 'Hırsızlık' Uyarısı

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Zeytinburnu'nda bir inşaat şantiyesinden radyoaktif kaynaklar bulunduran yoğunluk-nem ölçüm cihazı çalındığını duyurdu.

Atom Enerjisi Kurumu'ndan 'Hırsızlık' Uyarısı

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Zeytinburnu'nda bir inşaat şantiyesinden radyoaktif kaynaklar bulunduran yoğunluk-nem ölçüm cihazı çalındığını duyurdu. TAEK, cihaza yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmesi halinde çevre alanlarda radyasyon riski oluşabileceği konusunda uyardı.



TAEK'ten yapılan açıklamada, "Bahçelievler Şirinevler Mahallesi M. Fevzi Çakmak Caddesi 1. Sokak No: 29/A-B Blok Bahçelievler - İstanbul adresinde faaliyet gösteren Zemar Zemin Araştırma Test Mad.İnş. ve Ambj. San. ve Tic. LTD.ŞTİ. ait içerisinde Cs-137 ve Am-241/Be radyoaktif kaynaklar bulunduran Troxler marka, 3440 model ve 16293 seri numaralı yoğunluk-nem ölçüm cihazının, şirketin Zeytinburnu-İstanbul şantiye alanında 22/09/2013 tarihinde saat 13: 00-15: 00 arasında, çalındığı söz konusu firma tarafından Kurumumuza bildirilmiştir. Cihaz; asfalt, otoyol veya havaalanlarında, zemin etütlerinde yoğunluk ve nem ölçümü amacıyla kullanılmaktadır. Radyoaktif kaynaklar bulunduran cihaza ilgisiz ve yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmesi halinde çevre alanlarda meydana gelebilecek radyasyon riskinden dolayı, cihazın bulunmasına yönelik çok yönlü çalışmalar devam etmektedir. Konu ile ilgili bilgisi olanların veya cihazı görenlerin ivedilikle Kurumumuzun 444 8235 acil durum hattına veya emniyet/kolluk kuvvetlerine haber vermesi halk sağlığı ve çevre güvenliği açısından önem arz etmektedir" denildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34