banner32

Aşevinde Pişiyor, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Sofrasına Gidiyor

Evsizlerin ve yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı olan Zeytinburnu Belediyesi, her gün yüzlerce aileye 4 çeşit sıcak yemek servisi yapıyor. Maddi durumu yerinde olmayan ailelere kuru gıda yardımı da yapan belediye, ayrıca hiçbir ayrım gözetmeksizin aşevinin kapısından giren herkese sıcak çorba ikram ediyor.

Aşevinde Pişiyor, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Sofrasına Gidiyor
 İlçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatan Zeytinburnu Belediyesi, kapı kapı dolaşıp ikram ettiği 4 çeşit sıcak yemek servisiyle kimsesizleri yalnız bırakmıyor. İlçedeki 13 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi aileleri belirledikten sonra kapılarına kadar yemek servisi yapan aşevi personelleri, her sabah saat 08.30’da başladığı mesaisini öğle saatlerine kadar tamamlayıp yemekleri yardıma muhtaç vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor. Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, aynı zamanda ailenin sağlık durumu dikkate alınarak hazırlanıyor.

Yemek servisi ve kuru gıda yardımı dışında hiçbir ayırım gözetmeden her sabah saat 10.00’dan 15.00’a kadar sıcak çorba ikramı da yapan Zeytinburnu Belediyesi, her gün 3 bin kişiyi aşevinde misafir ediyor.

“HASTALARIN SAĞLIK DURUMUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ”


Yardıma muhtaç olduğu belirlenen tüm aileleri ziyeret ettiklerini belirten Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammet Güneş, “Hizmetlerimiz 365 gün boyunca kesintisiz devam ediyor. Zeytinburnu’muzda 13 mahallemiz var. Sosyolog, psikolog ve zabıta ekibimizin belirlemiş olduğu yüzlerce aileye her gün iki aracımızla saat 08.30 ile 13.00’a kadar 4 çeşit yemek servisi yapıyoruz. Ayrıca her sabah aşevimizde saat 10.30 ile 15.00 arası kesintisiz çorba ikramımız oluyor. Haftada iki defa çorbamızın çeşidini değiştiriyoruz. Evlere ikram ettiğimiz yemekleri ailelerin sağlık durumunu göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz. Örneğin aile tansiyon hastasıysa aşçılarımız ona özel yemek yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“YEMEĞİM KAPIMA KADAR GELİYOR”


Engelli çocuğuyla tek başına kaldığı evde aşevinden gelen yardımla hayata tutunan Ramazan Kaplan, “3 senedir belediyenin yardımından faydalanıyorum, çok memnunum. Her gün yemeğimi kapıma kadar getiriyorlar. Benimle birilikte yaşayan engelli bir oğlum daha var. İkimiz de çalışabilecek durumda değiliz. Ben de belediyeye müracaat ettim, sağ olsunlar ilgilenip alakadar oldular. Hepsinden Allah razı olsun. Yatıp kalkıp onlara dua ediyorum. Haftanın 7 günü hiç aksatmadan beni ziyaret ediyorlar.” diye konuştu.

13 yıldır evine sıcak yemek getirildiğini belirten Fatma Kahveci ise, “Üç oğlum var, biri hasta, diğeri ayakkabı boyuyor. Diğeri de bana yardımcı olmaya çalışıyor ama maddi durumumuz yerinde değil. Evimiz kira çocuklarıma bakacak durumum yok. Aşevindeki belediye personelleri sağ olsun her sabah gelir kapımı çalar bana yemeğimi getirirler." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34