banner32

Artı Akşam Lisesi Aramızda Kalmasın’ın Konuğu oldu

Kadir Karaka’nın İstanbul Times Tv de sunduğu Aramızda Kalmasın programının konuğu Artı Akşam Lisesi’nin Kurucusu Eğitimci Savaş Velioğlu oldu. Eğitim ‘e dair her şeyin konuşulduğu Aramızda Kalmasın’ın durağı bu sefer Artı Akşam Lisesi Zeytinburnu şubesi oldu.

Artı Akşam Lisesi Aramızda Kalmasın’ın Konuğu oldu

Öğretir Mezun Eder

Avcılar ve Zeytinburnu'nda eğitime yön veren anlayışı, uzman eğitmen kadrosu ile hizmet veren Artı Akşam Lisesi ''Öğretir, Mezun Eder'' sloganıyla yeni eğitim öğretim yılı öncesi geri sayıma başladı.

Aramızda Kalmasın ekibi olarak bu hafta Artı Akşam Lisesi kurucusu Savaş VELİOĞLU ile eğitime dair merak edilenleri sorduk.

İşte O röportajımız:

Savaşa Velioğlu Kimdir ?

Adım Savaş Velioğlu. 1981 doğumluyum. Uzun yıllar önce bir çok özel eğitim kurumunda üst düzey yöneticilik yaptım. Yöneticilik yaparak bu sektöre başladım. Daha sonra kendi özel eğitim kurumlarımızı kurmaya karar verdik. Artı akşam liselerini kurduk. İlk şubemizi Avcılar' da açtık. Geçtiğimiz yılda ikinci şubemizi yoğun talep doğrultusunda açtık. Çalışmalarımıza burada da devam ediyoruz.

Örgün eğitim almamış kişilerin  öğrenimlerini gerçekleştirmesine  yönelik bir kavram Akşam Liseleri... 

Akşam lisesi MEB' e bağlı özel okuldur.Örgün eğitim hakkını kaybetmiş olan her vatandaşın lise eğitimini tamamlayabilmesi için açılan özel liselerdir. İki yıl üst üste sınıfta kalan öğrenciler bu örgün eğitim hakkını yitirir. 18 yaşı geçtikten sonra da bu haklarını yitirirler. Bu öğrenciler akşam lisesine gelmeye hak kazanırlar. Bu kurumların avantajları gündüz çalışıp akşam ders görebilmeleridir. Üst yaş sınırı yoktur. Yani bizim 69 yaşında öğrencimiz vardı... Mustafa amcamız.. yıllar önce okuyamamış, lise eğitimini alamadığı için emeklilik hayatında lise eğitimini tamamlamak istedi.Hala eğitimini sürdürüyor. Diğer öğrencilerimizede örnek teşkik ediyor.

Uzman kadronuz ve binlerce öğrenciniz var. Talep gören bir kurumsunuz bunun sebebi sizce nedir?

Biz bunun araştırmasını yaptık.. Biz burada örgün hakkını yitirmiş gözüyle bakmıyoruz. Burada ders saatleri haricinde gündüz vakitlerde öğrencilerimize üniversiteye hazırlık etütleri hizmeti sunuyoruz. Ekstra hiç bir ücret almadan.. Ve bu,vesile ile de onların hedeflerine yönelik ciddi katkılar sağlıyor. Sosyal kulüp bazında öğrencilerimizi sosyal anlamda da bilgilerini arttıracak faaliyetler sürdürmekteyiz.

Avcılar' dan sonra neden Zeytinburnu?

Avcılar' daki okulumuz yaklaşık 10 yıldır ciddi talep görüyor ve bizde araştırma yaparak nerede bir ihtiyacın olup olmadığını tespit ettik. Zeytinburnu' nda ciddi bir talebin olduğunu gördük. Ancak sadece Zeytinburnun’da değil çevre ilçelerden de öğrencilerimiz geliyor. Yoğun bir talep aldık ve beklentillerimizi karşıladı.

Yoğun ilgi devam ederken başka bir ilçede ya da istanbul dışında şube açma fikriniz var mı?

Artı Akşam Lisesi artık bir marka değeri taşıyor ve velilerimizden de bizlere başka alanlarda okul açmamıza yönelk sorular ve talepler geliyor.. Anadolu Lisesi Fen lisesi gibi... bizde bu yoğun talep üzerine çalışma başlattık. Farklı türlerde önümüzdeki yıl 4 okul açma düşüncemiz var.. Biri İstanbul dışında, üçü İstanbul içinde değişik ilçelerde okul açacağız... bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

BİZ KESİNLİKLE TİCARİ BİR KAYGI TAŞIMADAN ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK FELSEFEMİZ, ONLARA BİR ŞEYLER KATMAK...

 Eğitime yönelik ülkemize dair neler söylersiniz?

Milli Eğitim Bakanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın eğitime dair söylemleri var. Biz bunlar doğrultusunda çalışıyoruz. Devletimiz bu konuda özel okulları son yıllarda destekliyor.

15 Temmuz sürecinde şuanda  yıldönümüne yaklaştık. Eğitim sektörünün pastasını vatan hainleri yıllardır yiyordu. Bu okullar kapatıldı ve yeni bir sektör ortaya çıktı. Kapatılan okulların boşluğunu doldurmaya yönelik. Öğrenciler haliyle boşta kaldı. Şuna inanıyorum ki önümüzdeki 5 yıl içerisinde eğitimde kaliteli hizmet veremeyen özel eğitim kurumları yok olup gidecekler.. Bizler kaliteli hizmet vizyonu ile hareket etmeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız zaten ''Eğitim konusunda, milli eğitimi bir sisteme oturtamadık''dedi. Bu söz üstüne bizlere bir söz söylemek düşmez.. Bizlerde eğitim sektöründe elimizden geldiği kadar iyi işler yapmaya çabalıyoruz.

Son olarak yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde veli ve öğrencilerimize neler söylemek istersiniz?

Veli profilimizde özel okullar söz konusu olduğunda para ile eş değer olmaya başladı. Ancak bende bir veli olarak, velilerimize tavsiyem özel okula girer girmez fiyatını sormamalı. Çocuğunun eğitim göreceği şartları ve imkanlar dahilinde değerlendirmek gerekir. Bunları düşünerek seçim yapmak daha faydalı olacaktır. Fiyatın ikinci planda olmasından yanayım. Eğer bu konuda bir yaklaşım olursa, özel okullarda bunlara yönelik artılarını arttıracaktır.

Görsel Röportaj çok yakında www.istanbultimes.tv de ve İstanbul Times Tv Haber YouTube kanalında olacak..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34