banner32

Ardahan'da Tekstil Kursu Açıldı

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu, Ardahan Halk Eğitim Merkezi ve LTT Giyim Tekstil işbirliği ile Ardahan'da tekstil kursu açıldı.

 Ardahan'da Tekstil Kursu Açıldı
Ardahan Çalışma ve İş Kurumu, Ardahan Halk Eğitim Merkezi ve LTT Giyim Tekstil işbirliği ile Ardahan'da tekstil kursu açıldı.

Kursun açılışına Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İŞ-KUR İl Müdürü Aydın Yılmaz, Ardahan İl Özel İdaresi Halkla ilişkiler Müdürü Engin Sütçü, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, Ardahan Halk Eğitim Müdürü Nesrin Yörükoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Kanyar, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Proje Koordinatörü Nurullah Karaca ve Ardahan İŞKUR personeli katıldı.

Atatürk Caddesindeki kursun açılışında konuşan Vali Azizoğlu, "Ardahan'da ilklere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle devam etti;

"Bu arkadaşlarımız bir zorluğu başarmışlar. Bugün ilk bir işe, yani tekstile imza atmışlar. Tereddütleri vardı, kalifiye eleman bulma anlamında, onu da aştılar. Bu girişim diğer yatırımların da önünü açmış oldu. Örnek yatırım olarak Ardahan'ın tarihinde özel bir yer aldı. Ardahan bu çalışmalarla birkaç sene sonra Orta Asya'ya açılacak lojistik merkezi olacak. Çalışmalarımız buna göre sürüyor. Yatırımlarımız, altyapılarımız buna göre yapılıyor. Ardahan'da yeni bir iş kolu, Tekstil gibi önemli bir iş kolu bundan sonra hizmet vermiş olacak." dedi.

Ardahan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aydın Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Ardahan'a yatırım yapan ve daha çok yapmak isteyen LTT Giyim ve Tekstil firmasına teşekkür ederek başladı. Yılmaz, "İŞKUR olarak Ardahan'a yatırım yapmak isteyen tüm firmaların yanında olacağız ve ne kadar katkı yapılması gerekiyorsa biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu bölgeye yatırım yapmak isteyen firmalara tüm Ardahan olarak sahip çıkıp bu firmaları kalıcı hale getirmeliyiz" dedi.

Ardahan'a yatırım yapan firma yetkilisi Çiler Yetginer'de yaptığı konuşmada, "LTT Giyim ve Tekstil'in bir ayağı Giresun'daki 120 çalışana sahip tekstil fabrikamızdır. Bunun Yanında İstanbul'da Bayrampaşa'da toptancımız ve Zeytinburnu'nda da perakende satış Mağazamız bulunmaktadır. Ardahan'a da yapmak istediğimiz 120 kadar çalışanı olan bir fabrikadır. Şimdilik Ardahan'da bunu atölye şeklinde başlatmamızın sebepleri; Kalifiye eleman eksikliği, fabrika kurulumu için uygun yer ve bizim lojistik altyapımızın bu bölgeye uygun hale getirilme sürecidir. Önümüzdeki bu süreci tamamıyla bitirdiğimizde Ardahan'da yaklaşık 120 kişinin istihdamını sağlamak istiyoruz. Ardahan'a yatırım yapma düşüncemizi hala ilk gün ki gibi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi. - ARDAHAN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34