banner32

Aktürklere Belçikalı gelin

Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün oğlu Kadir Aktürk, Belçika vatandaşı Seyyide Andia Azarjou ile hayatını birleştirdi. Küçükçekmece Nikah Sarayı ‘Zambak Salonu’nda gerçekleşen nikaha her iki ailenin yakınları ile dostları katıldı.

Aktürklere Belçikalı gelin
 Geçen yıl Antalya’da tanışan ve İstanbul’da hayatlarını birleştiren genç çiftlerin nikah şahitliklerini 23. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, MARVA Genel Başkanı Av. Remzi Yedikardeş, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, Çapa Eğitim Kurumları Kurucusu Maksut Konyar, MARMARADER Başkanı A. Fuat Bodur ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Hüseyin Çetiner yaptı.

AYAĞA BAS NASIRA BASMA
23. Dönem AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, imzaların atılmasından sonra yaptığı konuşmada, genç çiftlerin ailelerine de mutluluklar diledi. Kendilerinin resmi diğer davetlilerin de fahri şahit olduğunu hatırlatan Yüksel, şunları söyledi:
“Günün biraz erken vakti ama biz mutlulukla, şerefle geldik ve burada bulunmak istedik. Aile toplumun temel taşıdır. Bu iki gencimiz, ailenin temel taşlarını atmak için buradalar. İnşaAllah bu temel, büyük bir binayı çıkacak ve nesillere, hem kendilerine hem de ailelerine hayırlı olacaktır diye düşünüyorum. Gelin hanım haliyle heyecanlı ve az önce damat beyin ayağına bastığını söyledi. Adettendir ve bizim geleneklerimizde var. Ama benim tavsiyem; ayağına bas ama nasırına basma.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlenen çiftlere yaptığı 3 çocuk tavsiyesini hatırlatan Cüneyt Yüksel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediklerini tekrarlıyoruz ancak damat beyin Urfalı olduğu hasebiyle üç sayısının 2 veya 3’le çarpılmasını istiyoruz. Yani en az ‘6 çocuk’ diyoruz” şeklinde konuştu.

NİKAH ŞEKERLERİ UNUTULDU
Nikah Şahidi Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in, evlilik cüzdanını ‘daha iyi muhafaza eder’ gerekçesiyle gelin Seyyide Andia Azarjou’ya vermesinin ardından hatıra fotoğrafları çekildi ve daha sonra takı merasimine geçildi.
Günün sürprizi ise gelinin eltisi Sevinç Aktürk tarafından özenle hazırlanan nikah şekerlerinin dağıtılmasının unutulması oldu. Söz konusu nikah şekerleri, tören bittikten sonra araçlara binilirken bagajda görüldü. Gençleri ve gençlerin ailelerini üzen bu unutkanlığın nazarlık olarak kabul edildi.
Davetlileri kapıda karşılayan ve tören sonrası da uğurlayan damadın babası Müslüm Aktürk ise, “Hafta içi ve sabah saatlerinde olmasına rağmen İstanbul gibi çok yoğun yaşanan bir kentte bizleri yalnız bırakmayan, heyecanımıza ve mutluluğumuza ortak olup bu hislerimizin tavan yapmasına vesile olan bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah, hepsinden razı olsun” dedi.  
Nikahla ilgili düşüncelerini dile getiren diğer şahitler de şunları söyledi:

Remzi Yedikardeş: Remzi Yedikardeş: Değerli kardeşim Müslüm Aktürk’ün oğlunun nikah törenine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah bahtiyar etsin. Genç çiftleri tebrik ediyorum. 

İbrahim Biter:
Her iki aileye de mutluluklar diliyorum. Sağlık afiyet ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Genç çiftleri ayrıca tebrik ediyorum.

Maksut Konyar:
Allah hayırlı uğurlu etsin, İki cihan saadeti diliyorum, tebrik ediyorum. Mutluluklar diliyorum. Genç çiftlerin yanı sıra her iki aileyi de böyle bir evliliğe katkıda bulundukları için tebrik ediyorum. 

A.Fuat Bodur: Nikah şahitliklerini yapmaktan mutluluk duyduğum genç çiftlere sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum. Her iki aileyi de tebrik ediyorum.
Hüseyin Çetiner: Haber müdürümüz Müslüm Aktürk’ün oğlunun nikahı dolayısıyla dostlarımızla birlikte olmaktan mutluyum. Genç çiftleri tebrik eder güzel nesillerin yetişmesine vesile olmalarını dilerim.
Sami Çiriş: Sevgili dostum Müslüm Aktürk’ün oğlu benim de yeğenim sayılır. Bu mutlu günlerinde elbette yanlarında olmam lazımdı. Genç çiftleri tebrik ediyor ömür boyu mutluluklar diliyorum.  
Bu arada, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler de, Müslüm Aktürk’ü telefonla arayarak, “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Nikah törenine katılmayı isterdim ancak Ankara’dayım ve sağlığımla ilgili bazı tetkikleri yaptıracağım için aranızda olamayacağım. Genç çiftleri tebrik ediyor, hem onlara hem de sizlere mutluluklar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mert Kılıç
Mert Kılıç - 4 yıl Önce

Süper

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34