banner32

Ak Parti Yenidoğan Teşkilatı Safını Belirledi

Mısır’ın % 52 oy ile seçilmiş ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı darbe yapan İsrail ve ABD destekli Mısır’lı general Abdülmüfettah El Sisi’nin mahkemesi 20 dakika içinde hiçbir silahlı eyleme katılmayan 529 günahsız Mısırlı’yı idama mahkum eden kararı verdi.

Ak Parti Yenidoğan Teşkilatı Safını Belirledi
 İstanbul’dan Sisi Şaşırma sabrımızı taşırma tepkisi

İstanbul Taksim’de beş on tane ağacın yerinin değişmesinden dolayı ortalığı yakıp yıkanların sessiz kaldığı bir ortam da Ak Parti Zeytinburnu ilçe Başkanlığı Yenidoğan Mahalle yönetimi kendi dar imkanları ile Beşiktaş Bebek’te bulunan Mısır konsolosluğunun önünde idam’a mahkum edilen 529 kardeşine sahip çıkmak için  siyah çelenk bıraktı ve basın açıklaması yaptı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

İhvan-ı Müslimin üyeleri silahlı terör örtümü ?

İsrail ve ABD destekli darbe yapan Sisi’nin mahkemesi 1928 den beri mücadele eden Müslüman Kardeşler’in katıldığı hiçbir silahlı eylemi olmadığı halde sadece Sisi’nin yaptığı darbeyi protesto ettikleri için 20 dakikada idama mahkum edilen 529 İhvan’ı Müslim sempatizanı veya üyesine verilen idam cezası ile darbeyi protesto edenlere göz dağı verilmek istendiği ifade diliyor.

Ak Parti Yenidoğan Mahalle Başkanı Osman Eyibil şunları söyledi;

“Düşünüyorum da 1928 den beri mücadele eden dünyanın en kültürlü ve şiddet bulaşmamış hareketi olan Müslüman kardeşler birliğinin üyeleri İsrail ve ABD destekli Sisi darbesine methiyeler dümediklerinden dolayı tamamen göz dağı vermek için keyfi bir şekilde 20 dakika içinde günahsız  ve masum 529 canı idama mahkum eden karar’a isyan etmek ve bu günaha ortak olmamak adına arkadaşlarımız ile Mazlum ve haksızlığa uğradığına inandığımız 529 kardeşimize  bir nebze de olsa destek olmak için bugün burada tepkimizi bu protesto ile ortaya koyduk. Yapılan hata düzeltilmediği sürece bu tepkimiz daha da sertleşerek devam edecek” dedi .

Beşiktaş Bebek’te bulunan Mısır Konsolosluğ önünde yapılan basın açıklamasını tanıtım ve medyadan sorumlu ilçe başkan yardımcısı Ahmet Kaya okudu. Basın açıklamasında özetle şunlar söyledi “529 kardeşimizi 20 dakika içinde idam’a mahkum eden darbecilerin güdümündeki kukla Mısır mahkemesinin kararını kabul etmiyoruz. Biz haklının yanında durmaya deveme edeceğiz” denilen basın açıklamasının tam metniniwwww.istanbultimes.tv de izleyebilirsiniz.

Protesto eyleminde kullanılan sloganlar da çok anlamlıydı. İşte bazı  sloganlar;

Üzülme Gevşeme Allah bizimle ,Direne direne kazanacağız ,İhvan’a selam direnişe devam , Defol SİSİ seninleyiz Mursi , Zulme karşı omuz omuza   sloganları başta olmak üzere bir çok slogan atılarak Mısır’da verilen haksız idam kararına teki ortaya kondu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34