banner32

Ak Parti Sahurda muhtarları dinledi

Ak Parti AR-GE den sorumlu genel başkan yardımcısı Eğitimci ve İstanbul Milletvekili Erkem Erdem Zeytinburnu Mahalle muhtarları ile sahur’da bir araya gelerek Muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ak Parti Sahurda muhtarları dinledi
 Uyuşturucu ile mücadele toplantıya damga vurdu 
Sahur’dan iki saat önce başlayan istişare toplantısına  Ak Parti Genel başkan YardımcısıEkrem Erdem,Zeytinburnu ilçe başkanıBahattin Ünver,Beleidye başkanı Murat Aydın,Yardımcıları Av.Ömer Arısoy,Feruz Kutsal,Gönül Demirel,Mehmet Zafer Alsaç,Semih Demirci,Av.Saffet Öz, ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Ak Parti’nin neden yüksek oy aldığını anlamayanlar sahur’da istişare toplantısı yapıldığına dikkat etsin
Tecrübeli Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem minik bir giriş yaptıktan sonra Mahalle muhtarlarını teker teker dinledi.
Merkezefendi Mahalle muhtarı Necdet Baykan personel desteği istedi
Konuşmasında Belediyemiz bizim internetimizi,suyumuzu,elektriğimizi ve doğalgazımızı ödüyor. Bu zor şartlar altında çalışan mahalle muhtarlarının büyük bir ekonomik yükünü alıyor. Bundan dolayı  Belediye başkanımız sayın Murat Aydın’a ve ekibine teşekkür ederim. Ancak muhtarların sosyal  alana katılmaları adına  daha önce belediyemizin biz muhtarlara tahsis ettiği  birer personeli tekrar bize vermeleri işlerimizi kolaylaştıracak dedi.
Nuripaşa Mahalle Muhtarı Yılmaz Kaya Göç ve okul sorununa değindi
Nuripaşa Mahal muhtarı Yılmaz Kaya ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, ilçe belediyemiz ile çok sağlıklı bir iş birliğimiz var. Benim mahallem de iki büyük sorun var. Biricisi Suriye başta olmak üzere yabancı ülkelerde gelen göç, ikincisi de mahallem okul fakiri.Uyuşturucu konusu tüm mahallelerin  bicini sorunu olduğu için bu konuya fazla değinmeyeceğim  ancak bu konu artık yerel imkanlarla çözülecek gibi değil. Bu konuda hükmet ciddi çalışmalar yapmalıdır diye düşünüyorum ded.
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye Polat Kayıt sistemi ve yeşil fakiri mahalleyim
Toplantıya katılan tek mahalle muhtarı olan  Yeşiltepe mahalle muhtarı Nadiye Polat ise şunları söyledi” Benim Mahallenin ismi Yeşiltepe ama hiç yeşilimiz yok. Bu konuda planlı ve programlı bir kentsel   dönüşüm yapılırsa yeşilimi,çocuk ve araç parklarımız olacak. Şu an eski binalar yıkılıyor yerine ayı şekilde sadece yeni bina yapılıyor. Ben bunun doğru olmadığına inanıyorum . Artık bitişik nizam çarpık binalar yerine daha insancıl binaların yapılmasından yanayım. TUİK sistemi muhtarları da içine alacak şekilde  düzenlenmeli. Biz muhtarlar mahallemizin nüfusunu ve hangi dairede kim ikamet ediyor bilmiyoruz.  Allah korusun herhangi bir deprem ve tabi affet  anında orada gerçek manada kim ikamet ediyor  TUİK bilemez ama biz de sisteme dahil edilirsek daha güzel olur” dedi
Seyitnizam Mahalle muhtarı Ömer Algül Zeytinburnu değişime uğradı
Seyitnizam Mahalle muhtarı Ömer Algül de şunları söyledi “ Zeytinburnu belediye başkanı sayın Murat Aydın döneminde ilçede ciddi manada bir değişim ve gelişim süreci oldu.Bu gelişim ve değişimi hiçbir kimse inkar  edemez. İlçemizdeki bütün mahallerin en büyük sorunu Yeşil alan,Otopark,Çocuk parkı ve son yıllarda Bonzai denen Uyuşturucu illeti aldı başını gidiyor. Hepimiz kentsel dönüşüm istiyoruz ancak bu adil ve uygulanabilir olmalı. Bazı özel firmalar bu işe  el attu8lar ama ben bu sürecin belediye kontrolünde yapılmasını istiyorum.Özel müteahhitlerin yapacağı bir hata halkın bu işe olan güvenini zedeleyebilir.
Son olarak da basit görülebilir ama belediyemizin cami ve tuvalet temizliğini yapıp bu işi ücretsiz hale getirmesi cami cemaatleri için çok güzel oldu.Belediye başkanımız Murat Aydın ve ekibine teşekkür ederim dedi.
Sümer Mahalle muhtarı Akın Coşkun Bedaş ve kentsel dönüşüme dikkat çekti
BEDAŞ hizmeti tam veremiyor ama iş elektrik faturalarının tahsiline geldiği zaman 3/5 gün içinde ödenmeyen faturalara hemen kesim işlemi uyguluyor.Bu kurum vatandaşın şikayetlerine önem vermeli ve gidermelidir. Kentsel dönüşüm konusu da çok önemli ama  bu iş daha bilimsel ve uygulanabilir bir şekilde yapılırsa memnun oluruz dedi. Yıkıp için KİPTAŞ ile anlaşıp dairelerini boşaltan hak sahiplerinin bu yerleri çaresiz Suriyeli vatandaşlara 500-600 TL den kiraya verilmesi de engellenmelidir.
Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul Marmaray’a dikkat çekti
Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul ‘da Uyuşturucu konunda devletin daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak Polis Yunusların mahallerde gezmesi büyük bir caydırıcı güçtü ama o birim başka bir mecraya kaydırıldı.Belediyemiz ve hükümetimiz geröekten güzel işler yaptılar.Bizim bunlar içinde teşekkür etmemize gerek yok çünkü o işleri yapmak üzere geldiler zaten. Ancak Asrın projesi olan Marmaray için emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
Veliefendi mahalle muhtarı 35 yıllık muhtar Veli Özarslan nostalji turu yaptı
Tecrübeli mahalle muhtarı Veli Özarlsan da konuşmasında şunları söyledi” Diğer Mahalle muhtarı arkadaşlarım hepimizin ortak sorunlarını aslında ifade ettiler.Aynı konulara tekrar ederek zaman almak istemem.Önemine binaen uyuşturucu konusuna mutlaka eğilmesi gerekir. Yunus Polisler gerekli. Belediye başkanımıza ve siz genel başkan yardımcımıza teşekkür ederim dedi.
Murat Aydın yaptıkları Ankette uyuşturucu ve trafik sorununun ilk sırada çıktığını söyledi
Tecrübeli Belediye başkanı Murat Aydın mahalle muhtarlarını Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem’e tanıttı. Başkan Aydın  daha sonra muhtarların en çok üzerinde durduğu uyuşturucu’nun bütün İstanbul hatta büyük şerhlerin ortak sorunu olduğunu ifade etti.
Murat Aydın Ak Parti Genel başkan yardımcısı Ekrem Erdem’e arz ettiği rapor’da biz 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra ilçenin sorunlarını tespit edip ona göre bir yol haritası belirlemek adına bir anket çalışması yaptık. Bu ankette en önemli  sorun uyuşturucu ve trafik çıktı.
Bu konuda il başkanlığımız dahil partimizin ve hükümetimizin bütün birimlerine uyuşturucu ile mücadele konusunda daha duyarlı ve hassas olunması gerektiğini ifade ettim  dedi.
Ekrem Erdem her şey daha güzel olacak 10 Ağustos’tan sonra ülkemiz uçuşa geçecek dedi
Tecrübeli siyaseti Ak Parti AR-GE den sorumlu genel başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem bütün muhtarı dinledi ve söylediklerini teker teker not aldı.
Basının toplantının tüm aşamalarını izleyip izleyemeyeceği sorulan Erdem biz burada gizli ve kapılar ardında bir şey konuşmayacağız. Biz parti ve hükümet olarak hep halka karşı şeffaf olduk Basın mensuplarımız toplantı sonuna kadar çekim yapabilirler demesi kendisine güvenen siyasetçilerin  söylemsi gerek ifadeler kullanması basını memnun etti.
Erdem daha sonra Muhtarların sordu sorulara cevap verdi. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade ederek Mahalle muhtarları da  bu değişime ayak uyduracak.Belki gelecekte muhtarların yerine meclis üyeleri bazı işleri yapabilir. Erdem muhtarları sizin ifade edemediğiniz diğer büyük bir sorun da  işlerinin dışında teknolojiye oyun ve sosyal medyada sohbet edenlerin bağımlığı da büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor dedi.
Toplantının tek eksik yanı 4 saat konuşulanları takip eden basın mensuplarına bir iki soru sorma fırsatının verilememiş olması idi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34