banner32

Afyonkarahisarlılar Derneğinden Sucuk Ziyafeti

Zeytinburnu 13.Yöresel Günler Kapsamında yapılan Ege bölgesi gecesinde Afyonkarahisarlılar Derneği halka sucuk ekmek ikramı yaptı. Zeytinburnu ilçesinde yaptıkları sosyal çalışmalar ile derneğini ön planda tutmasını bilen Adem Honca, Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ve Ak Parti İlçe başkanı Bahattin Ünver halka sucuk ve ekmek dağıttı.

Afyonkarahisarlılar Derneğinden Sucuk Ziyafeti
Ege Bölgesi Gecesinde Damgayı Afyonkarahisarlılar Derneği Vurdu

Ardahan’dan Edirne’ye, Kazakistan’dan Rumeli’ye değişik coğrafyalarda gelip Zeytinburnu’nu yurt edinen 24 tane derneğin stand açarak kendi illerini veya ülkelerini tanıttıkları yöresel yiyecekler eşliğinde kültürlerin birbirleri ile tanışması güzel oluyor.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

 

Adem Honca Dernek Kurana kadar Zeytinburnu’nda Afyonkarahisar Adı yoktu

Tekstil ve İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren İş adamı Adem Honca Zeytinburnu’nda Afyonkarahisarlılar  Derneğini Kurmadan önce ilçede Afyonlu’luların sesi yoktu. Honca’nın dernek kurması ile Afyonkarahisarlılar iftarlarda, Muharrem ayında aşure dağıtımında, yöresel günlerde ve diğer bir çok etkinlikte Zeytinburnu ilçesinde biz varız dedirtecek çalışmalar ile adından söz ettirmeye başladı.

Zeytinburnu 13.Yöresel Günlere Gelen Halk Sucuk Ekmeğe Duydu

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Ege gecesinde yaptıpı konuşma ve Motif Halk oyunları ekibinin ortaya koyduğu halk oyunları ve Ege türkülerinin  söylenmesinden sonra Murat Aydın ,Bahattin Ünver ve Adem Honca Izgara’nın başına geçerek Meşhur Afyon Sucuğunu halka ikram ettiler.

Sucuk Ekmek alan vatandaşlar Başta Afyonkarahisarlılar Dernek başkanı Adem Honca olmak üzere bu imkanı sunan herkese teşekkür ederek bu sosyal çalışmanın çok önemli olduğunu  vurgulayarak gelecekte kim başkan olursa olsun mutlaka devem etmesini istediler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34