banner32

Açık Havada Aile Boyu Sinema Keyfi

Patlamış mısır, gazoz ve yazlık sinema… Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin Aile Haftası kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Açıkhava Sineması Festivali’nde anne, baba ve çocuklar yazlık sinema hasretini giderdi.

Açık Havada Aile Boyu Sinema Keyfi
 Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Aile Haftası kapsamında 3 gün sürecek olan açık hava sinema gösteriminde ailelere yazlık sinema keyfini yaşattı. Ailelerin birlikte vakit geçirmesinin ve aile içi ilişkilere olumlu katkıda bulunulmasının amaçlandığı etkinliğin ilk gösterimi AKDEM bahçesinde yapıldı. 3 gün boyunca devam edecek olan sinema gösteriminde ilk olarak Roald Dahl'ın sevilen çocuk kitabından beyazperdeye uyarlanan The BFG filmi seyirciyle buluştu. Filmde oldukça eğlenceli anlar yaşayan ailelere patlamış mısır ve gazoz ikram da edildi.

YAZLIK SİNEMA GERİ DÖNDÜ

Eski bir geleneğin sürdürülmesinden oldukça memnun kalan vatandaşlar açık hava sinemalarıyla tekrar buluşmanın keyfini yaşadı. Eşi ve çocuğu ile beraber filmi seyretmeye gelen Ülkü Gökçen, “Film gösterimini duyunca eşimi, oğlumu ve annemi alıp geldim. Bugün resmen çocukluğuma döndüm. Çocukluğumda ailecek açık hava yazlık sinemalara giderdik. Şu an o günlerdeki mutluluğu yaşıyorum neredeyse her şey eskisi gibi diyebilirim. İnşallah yarın da geleceğim oğlumla çok keyifli vakit geçirdik.'' ifadelerini kullandı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Eda Öztürk, ''Açık Hava Film Festivali’ni geçen sene Aile Haftası kapsamında ilk kez düzenledik. Karşılaştığımız yoğun ilgiden dolayı festivali gelenekselleştirme kararı aldık ve bu yıl da sevilen filmleri yazlık sinema tadında ailelerle buluşturduk. Film festivaliyle ailelerin hep bir arada keyifli vakit geçirmesini, çocukların anneleriyle olduğu kadar babalarıyla da bir arada olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sayede aileler eski nostaljik havayı birlikte tadıyor, anne ve babalar eski günlerini hatırlayıp keyifle anlar yaşıyor. Her şey çocukluğumuzdaki gibi olsun diye festivalde gazoz ve patlamış mısır ikramımız da bulunuyor. Böylece eski günlerdeki o havayı yaşatmaya çalışıyoruz. Anne, baba ve çocukların hep birlikte izlemekten keyif alacakları ücretsiz Açık Hava Film Festivalimize tüm ailelerimizi bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34